Unatoč zabrani jedan vlasnik otvara svoju teretanu u ponedjeljak, spreman je na ‘sankcije’

Nakon što je Nacionalni stožer produljio aktualne mjere, dopustivši osnovnoškolcima da fizički pohađaju nastavu i sportašima da treniraju na otvorenom, reakcije dolaze sa svih strana, no nimalo pozitivne.

Vlasnik teretane, Andrija Klarić, odlučio je u ponedjeljak otvoriti svoja vrata građanima. Rekao je da ne postoje znanstveni dokazi koji upućuju na to da su teretane izvori zaraze koronavirusom te mjere koje su bile na snazi prije novih u studeno, bile su primjerene po njegovom mišljenju. Mnogi su prisiljeni živjeti samo od pomoći države, zato i iskazuju svoje nezadovoljstvo.

”Od čega ćemo mi živjeti? Istovremeno svi koji su na državnom budžetu dobivaju pune plaće i to je sve u redu, a mi ostajemo na minimalcu”, rekao je vlasnik teretane.

Od inspekcije ne strahuje, govori da ga mogu zatvoriti ili naplatiti mu kaznu. ”Ta inspekcija, to su naši ljudi, naši susjedi, naši prijatelji. Ako oni ne razumiju našu poziciju, mi tu ne možemo ništa”, komentirao je Klarić.

Od ponedjeljka, kada teretana opet počne s radom, sve epidemiološke mjere bit će ispunjene. Svjestan je da je njegov potez svojevrstan poziv na građanski neposluh, ali drugo mu ništa ne preostaje, govori.”Kriminalac koji se bavi sportom, vježba, ide u kafanu, pije piće, kavu, druži se s prijateljima. Ako je to kriminal, spreman sam na sankcije”, zaključio je Andrija Klarić, prenosi Dnevnik.hr.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI