UGLEDNI PSIHIJATAR O PUCNJAVI NA MARKOVU TRGU: Je li ovo mogući motiv krvavog pohoda na Markov trg?

foto: screenshot

Psihijatar Herman Vukušić se na svojem profilu na Facebooku referirao na pucnjavu na Markovu trgu, u kojoj je ranjen jedan policijski službenik.

“ZAŠTO SU BANSKI DVORI BILI NA METI?

Iz bolesničke postelje (nije korona) probudio me prijatelj s vijestima o nemilom događaju na Markovu trgu.

Ovim putem ranjenom policajcu želim brz oporavak, a svim svjedocima ove traume da je što prije prebrode.

Našem dragom Zagrebu nisu u ovoj godini bili dosta ‘samo’ pošast i potres, već smo prvi put u hrvatskoj državi doživjeli oružani napad na institucije Vlade i Sabora, uz ljudske žrtve. O samom počinitelju ne znam ništa osim onoga što zasad šturo prenose mediji, ali pretpostavljam da NIJE branitelj i da ima povijest određenih duševnih tegoba.



Naglašavam da počinitelj nije branitelj iz dva razloga:

Prvo, određeni broj zastupnika s Markova trga jedva bi dočekao razlog za daljnju sotonizaciju te populacije i svega onoga što ta populacija predstavlja.

Drugo, hrvatski branitelji danak specifičnog spleta društveno-političko-socijalnih stresova kojima su bili izlagani i više od dvadeset godina nakon rata plaćali su uglavnom duševnim bolima i autoagresijom.

Zato ih se i ubilo gotovo četiri tisuće.

U međuvremenu su stasale neke nove generacije, a umjesto ratnih sirena, danas imamo (između ostaloga) svakodnevna izvješća o umrlima i zaraženima, strašenje novim valom pandemije i predstojeću lavinu ovrha.

Sasvim dovoljno da jednom pomućenom umu da motiv za ovakav zločin”, napisao je Vukušić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI