U SVEGA TRI DANA NA PAGU SU SE DOGODILA DVA SILOVANJA: Policija je brzo pronašla napadače

Ovog ljeta, u razmaku od samo tri dana, na Pagu su se dogodila čak dva silovanja. U oba slučaja žrtve su turistice iz Njemačke stare 19 godina.

Jedno se silovanje dogodilo u blizini popularne plaže Zrće, dok je do drugog bilo u Novalji, piše Jutarnji.hr.

Naročito je zabrinjavajuće što je ove godine zabilježeno već šest slučajeva silovanja na području Novalje. Za slučajeve se saznalo tek nakon što je protiv silovatelja podignuta optužnica.

Prvi slučaj dogodio se rano ujutro. Žrtva je prijavila da ju je muškarac silovao, a policija pokrenula istragu u sklopu koje je na kriminalističko istraživanje doveden 27-godišnjak iz Zagreba.

Druga žrtva, također 19-godišnja njemačka državljanka, silovanje je prijavila 18. kolovoza. I ovog puta počinitelj je brzo pronađen, a radi se o 29-godišnjaku iz  Luksemburga.



“Državno odvjetništvo je u oba slučaja sucu istrage Županijskog suda u Zadru podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora i to u jednom slučaju zbog opasnosti od bijega, a u drugom slučaju zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka – žrtvu, te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, međutim sudac istrage je u jednom predmetu odbio prijedlog za određivanje istražnog zatvora kao neutemeljen, dok je u drugom slučaju djelomično prihvatio prijedlog državnog odvjetništva protiv okrivljenika te odredio mjere opreza kao supstitut za istražni zatvor” rekli su iz zadarskog Županijskog državnog odvjetništva za Jutarnji list. Neslužbeno doznaju se oba brane sa slobode.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI