U pitanju ogromni brojevi! Znate li koliko zarađuju zamjenici gradonačelnika? Možda vas iznenadi!

Goran Mehkek/Cropix

Pitanje financijskih primanja ljudi na pozicijama gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika uvijek je aktualna tema, naročito prije svakih lokalnih izbora. Tako ni ovi izbori nisu drugačiji, a iako bi se očekivalo kako u najvećim gradovima su i najveća primanja, sljedeći popis bi vas ipak mogao iznenaditi, a u pitanju su zamjenici gradonačelnika.

Zamjenik gradonačelnika Daruvara, Vladimir Bilek prima plaću od 18.279 kuna. Bilek je inače svojedobno u sabornici zastupao češku i slovačku nacionalnu manjinu, a godinama je aktivan u manjinskoj politici.

Drugi na listi s plaćom od 17.786,30 kuna je HDZ-ov zamjenik šibenskog gradonačelnika Danijel Mileta.

Prema podacima iz imovinskih kartica na trećem mjestu zamjenik je gradonačelnika Požege Ferdinand Troha s primanjima od 16.482 kune.

Zamjenica zadarskog gradonačelnika Jagoda Surać na plaći je od 16.071,89 kuna, dok zamjenica pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, bivša HDZ-ovka Olivera Majić ima plaću od 15.916 kuna koja joj osigurava poziciju pete najplaćenije zamjenice gradonačelnika u državi.



Šesta najplaćenija zamjenica gradonačelnika jest Jelka Tepšić iz Dubrovnika s plaćom od 15.838 kuna, dok zamjenica pulskog gradonačelnika Elena Puh Belci zarađuje 15.853 kune.

‘Top 10’ zatvaraju diplomirani pravnik i HDZ-ov zamjenik gradonačelnika Zadra Ante Babić s plaćom od 15.755 kuna, zamjenik velikogoričkog gradonačelnika Ervin Kolarec koji prima plaću od 15.736 kn i Gabrijel Šokičić iz Vinkovaca čija primanja iznose 15.701 kunu.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI