Tomašević upozorio na jedan detalj iz snimke Beroša i Zadravec koji je mnogima promakao! ‘Hrvatska je za HDZ samo stranački posjed’

Čelnik platforme Možemo! i saborski zastupnik Tomislav Tomašević osvrnuo se na posljednju aferu sa snimkama razgovora između ministra zdravstva Vilija Beroša i Dijane Zadravec.

Tvrdi kako je to jednostavno dokaz na koji način HDZ vlada državom podsjetivši na jedan detalj iz njihova razgovora.

“Jučerašnja objava audio snimke razgovora ministra zdravstva Vilija Beroša i zamjenice ravnatelja KBC-a Sestre Milosrdnice Dijane Zadravec, još je jedan u nizu dokaza kako HDZ vlada našom zemljom – kao svojim stranačkim posjedom.

Neovlašteno snimanje razgovora između HDZ-ovog ministra i HDZ-ove članice koje očito služi za unutarstranačke obračune i namještanje javnih natječaja u zdravstvu gdje “vrh stranke odabire put” zapošljavanja – karakterističan su HDZ-ov put klijentelizma i korupcije. Pozivamo DORH da se odupre političkim pritiscima te provede izvide za moguća kaznena djela u ovoj aferi, istraži ulogu Vilija Beroša te optužbe Dijane Zadravec.

Ova afera jasno pokazuje i da je ministar Beroš, unatoč komunikacijskim vještinama kojima je na početku korona-krize osvojio simpatije dijela javnosti, dio HDZ-ove klijentelističke mreže. Kako je snimka pokazala, upravljački kapaciteti još jednog HDZ-ovog ministra vode se prvenstveno stranačkim interesima i podložni su stranačkim pritiscima.Podsjetimo, na izravno pitanje Dijane Zadravec “Hoćeš reći da si ti razgovarao s Andrejem i da je Andrej odabrao Zovaka?“, ministar Beroš odgovorio je s “Da, to ti hoću reći, da je vrh stranke odabrao put“. Ovo je još jedan u nizu primjera stranačkog kadroviranja HDZ-a u javnim ustanovama. Činjenica da je javnost prestala biti šokirana ovakvim događajima svjedoči o tome koliko je HDZ normalizirao stranačko kadroviranje i nepotizam time što ih je učinio svakodnevnima i sveprisutnima.

I dok je u telefonskom razgovoru u svibnju na pitanje je li Andrej Plenković za ravnatelja odabrao Zovaka ministar Beroš odgovorio potvrdno, jučer je novinarima izjavio da premijer ni na koji način nije bio upleten u izbor ravnatelja bolnice.

Građankama i građanima ostavljamo da sami procijene je li ministar govorio istinu pred televizijskim kamerama ili u razgovoru za kojeg vjerojatno ipak nije mislio da će izaći u javnost. Ovo je još jedna u nizu afera HDZ-a koja pokazuje da se na sve javne funkcije odabiru oni koji su podobni vrhu stranke jer se radi o funkcijama koje raspolažu stotinama milijuna kuna kroz javne nabave i postoji izravan interes HDZ-ovih članova da sudjeluju u podjeli tog plijena”, priopćio je Tomašević.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI