TOMAŠEVIĆ O NOVIM PROMJENAMA U HOLDINGU: Otkrio je kako je smijenjen dvojac teško surađivao sa svima, potvrdio je i tko je novi šef

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Mogući odlazak predsjednika Uprave Nikole Vukovića i člana Uprave Ante Samodola iz Zagrebačkog holdinga već je nagađan u brojnim medijima, a navodno im je bilo zabranjeno i javno istupanje.

No, slutnje je potvrdila današnja odluka Skupštine Grada Zagreba na kojoj su Samodol i Vuković razriješeni dužnosti.

Njihov opoziv komentirao je i gradonačelnik Tomislav Tomašević.

“Danas smo kao Skupština Holdinga razriješili Nikolu Vukovića i Antu Samodola. Ne dovodeći u pitanju njihovo znanje i dobro poznavanje Holdinga od ranije i iako smo se dogovorili oko strateških ciljeva, došlo je do sve teže suradnje, posebice zbog različitih koncepcija vezanih za upravljanje.

Teško su surađivali s troje novih članova Uprave koji su izabrani na javnom natječaju, teško su surađivali s članovima NO-a koje smo izabrali, a onda konačnici i s nama”, rekao je Tomašević te dodao da Vuković i Samodol više nemaju njihovo povjerenje.



“Holdingu treba velik i jak tim koji dobro surađuje i koji je posvećen zajedničkim ciljevima i zajedničkom načinu rada. Oko toga se nismo uspjeli usuglasiti s Vukovićem i Samodolom te im želimo puno uspjeha u daljnjem radu”, dodao je Tomašević.

Rekao je da su imali različite vizije oko upravljanja Holdingom, no nije htio u detalje.

“Ne želimo da se ovo pretvori u ping pong”, rekao je Tomašević te time prešutio oko čega se nisu uspjeli usuglasiti.

Tomašević je rekao da i dalje stoje oko toga da je imenovanje Vukovića i Samodola u onom trenutku bila dobra odluka:

“Oni su dali svoj doprinos, ali nismo se uspjeli usuglasiti kako upravljati Holdingom”.

“Ostaju tri člana Uprave, a Novaković je imenovan predsjednikom Uprave, dalje ćemo raditi na transformaciji tvrtke. Cijeli Nadzorni odbor ima naše povjerenje. Nama je interes da Holding posluje stabilno, da nemamo nikakve sukobe, posebno na najvišim razinama, i da idemo u transformaciju Holdinga. To je naša odgovornost, na tome smo dobili mandat. Mi smo uvijek na kraju odgovorni”, kazao je Tomašević.

Rekao je da Vuković i Samodol prema ugovoru imaju pravo na otpremninu.

“Čini mi se da je to iznos tri plaće”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI