TKO JE OTAC HDZ-OVA DAVORA FILIPOVIĆA? Blizak je s jednim HDZ-ovim ministrom, godinama vodi jedan unosan posao

Foto: Pixsell

Kandidat HDZ-a za zagrebačkog gradonačelnika mladi Davor Filipović u kampanji je za sada uspjevao zadržati svoj privatni život daleko od očiju javnosti, poznato je tek da je otac sinčića te da sa suprugom živi u stanu na Donjim Sveticama.

Poznati otac

Zapravo je riječ o nekretnini od 80-tak kvadrata koji je u vlasništvu njegova oca, profesora Ivice Filipovića vlasnika poznate splitske revizorske tvrtke u koju je osnovala Filipovićeva majka Kata. Riječ je o tvrtki Fimar d.o.o. koja posluje u splitskoj Stepinčevoj ulici. Otac Davora Filipovića pročelnik je Odjela za forenzične znanosti na splitskom sveučilištu gdje surađuje sa bivšim ministrom Draganom Primorcem, a u vrijeme dok je njegov prijatelj Darko Tipurić bio dekan Ekonomskog fakulteta, mladi Davor Filipović ondje se zaposlio kao izvanredan profesor.

Pod istragom USKOK-a

Prijatelj Filipovićeva oca u međuvremenu se našao pod Uskokovom istragom zbog sumnjivih projekata teških oko 35 tisuća eura, a Tipurić se pak nerijetko pojavljuje na popisu urednika znanstvenih radova HDZ-ova zagrebačkog kandidata. Inače, kao profesor Filipović mjesečno zaradi oko 15 tisuća kuna neto,  pritom pak od članstava u raznim odborima ovaj mladić ubire pozamašne iznose, tako je kao predsjednik Odbora za financije, član Odbora za mladež, Odboa za kontrolu i Odgoja za gospodarski razvoj u svega tri godine zaradio više od 380 tisuća kun.

Pored svega toga o Filipoviću se nedavno pisali i kao o članu NO Hrvatskih šuma i članu revizijskog odbora, a na te pozicije stigao je u mandatu Tomislava Tolušića. Inače, stan u kojem Filipović danas živi plaćen je gotovinom davne 2008. godine. Inače je tvrtka Filipovićevih roditelja osnovana davne 1993. godine te prema podacima s Poslovne Hrvatske solidno posluje. Tako je primjerice u 2019-oj godini ostvarila prihode u iznosu od 751.740 kuna, u posljednjih par godina posluju s dobiti te povećavaju broj zaposlenika.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI