TKO JE OSVOJIO NARADU ZA NAJBOLJU DEVASTACIJU OBALE? Talijan bespravnom izgradnjom osvojio simpatije žirija

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Održan je prosvjed protiv bespravne gradnje u uvali Vruja u kojoj je poduzetnik Stipe Lacković izgradio odmaralište.

Ovo je već drugi takav prosvjed, a podijeljene su i nagrade za najbolju bespravnu gradnju i devestaciju- Zlata Vruja.

Zlatnu Vruju osvojio je Talijan iz susjednog sela Marušići za kolosalne betonske stepenice o kojima se također već pisalo.

“Dodijelili smo nagradu Zlatna Vruja za drugu najbolju devastaciju na pomorskom dobru. Nije otišla daleko – eno je u Marušićima, kod Talijana Giuseppea Sparte”, objavili su organizatori.

“Osvojio je simpatije zahtjevnog žirija jer je potpuno bespravno izgradio tristotinjak betonskih stepenica u uvali Borak, da bi onda na njih postavio kamere i počeo neovlašteno snimati mještane. Prije nego što je Sparta izgradio to gigantsko betonsko zdanje, ondje su postojali putevi kojima su se mještani i njihovi gosti spuštali na plažu. Sad više ne mogu”, dodaju.



“Sparta ih je pregradio. S vremenom je stavio i katanac na svoje stepenice, tako da se nitko osim njega ne može spustiti do mora”, pišu.

U obrazloženju nagrade žiri je istaknuo da je Giuseppe Sparta doslovce zaključao plažu:

“Inspekcije su te stepenice proglasile opasnima po život jer prijeti odron kamenih gromada, ali iste te inspekcije nikako da sruše i saniraju stepenice i oslobode mještanima put do plaže.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI