TIP U ČIJU BIOGRAFIJU MORATE ZAVIRITI! Osebujni SDP-ovac u bitci za stranačke fotelje

Unutarstranački izbori u SDP-u postaju sve intrigantiji, a na njima se ozbiljno angažirao i Mladen Kešer, kandidat za potpredsjednika i člana predsjedništva stranke koji ujedno podupire kandidaturu župana Željka Kolara za predsjednika stranke.

Kešer široj hrvatskoj javnosti nije pretjerano poznat, premda spada u skupinu iznimno zanimljivih političkih figura koje svakako vrijedi spominjati. Naime, riječ je o tipu koji se u politici okušao kao nezavisni predsjednički kandidat za izborima održanim 2005. godine, kada se zalagao za obnovu duhovne i moralne stečevine hrvatskog naroda, a osim toga bio je zagovornik odgode Hrvatskog ulaska u EU te je uz to načelnik općine Kalnik.

Ovaj bivši HSS-ovac, a potom i nekadašnji član DC-a Vesne Škare Ožbolt i Mate Granića sada se kao SDP-ovac žestoko bori za modernu ljevicu koju propagira kao idealno rješenje za Hrvatsku. Iako skromno medijski eksponiran, SDP-ovci kolegu Kešara opisuju kao iznimno utjecajnog člana koji predsjeda Koprivničko-križevačkim ogrankom ove stranke iz kojega je spreman kandidirati se za župana na narednim lokalnim izborima. Kešerom se u dva navrata bavilo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa koje ga je kaznilo zbog kršenja Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Naime, u Kalniku su tijekog njegova načelničkog mandata poslove dobivale tvrtke načelnika Kešera, a radi se o firmama Kalničanka proizvodi, Velkom te Consulting projekti, u kojima je načelnik djelomični ili vlasnik u cijelosti. Uz to sporan je bio i period u kojem je bio predsjednik TZ Kalnik te svojim tvrtkama s te pozicije odobrio isplatu faktura od preko sto tisuća kuna.
Facebook Comments

Loading...
DIJELI