TAJANSTVENI SURADNIK HDZ-OVACA: Povezuje ga se s Oparom

screenshot

Na nedavno održanim parlamentarnim izborima, splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara nije se proslavio.

U svojoj izbornoj jedinici, na listi svojega HDZ-a osvojio je tisućinjak preferencijalnih glasova, pa je razumljivo da su se u vladajućoj stranci već sada zabrinuli za svoju poziciju na lokalnim izborima u gradu pod Marjanom.

No, i mimo toga izbornog rezultata Opara je po svemu sudeći u ozbiljnim problemima.

Naime, splitska gradska tvrtka Split Parking prije nekoliko dana nije produljila ugovor s PR tvrtkom Vajt d.o.o. u vlasništvu Jerka Trogrlića. Bila bi to tek jedna u nizu lokalnih vijesti koje olako prolaze ispod radara da otkazivanje suradnje Trogrliću ne označava politički kraj splitskog gradonačelnika Opare. Splitsko komunalno poduzeće zapravo je svojevrsna monopolistička gradska tvrtka u kojoj glavnu riječ uz dvoje HDZ-ovih predstavnika ima i jedna predstavnica HGS-a te predstavnik radnika. U tvrtci koja je u nadležnosti gradonačelnika Opare sjede njegovi kadrovi  koji su odlučili otkazati suradnju Trogrlićevoj firmi što je udar od 12 tisuća kuna mjesečno za tu tvrtku, ali i za gradonačelnika Oparu budući da je Trogrlić njegov vjerni savjetnik s kojim surađuje još od početka kampanje za lokalne izbore.

Po Splitu se uvelike šuška o suradnji gradonačelnika i ovog poznatog PR-ovca koji većinu svojih prihoda bazira na suradnji s gradovima i županijama te državnim tvrtkama. Svojedobno su lokalni zadarski mediji pisali o tome da njihov gradonačelnik Branko Dukić također ima svojega PR stručnjaka spominjući Trogrlića u tome kontekstu. Ovaj Splićanin u više je navrata nagrađivan od Hrvatske udruge za odnose s javnosti, a osim toga Dukiću je vodio gradonačelničku kampanju.



”Gospodin Trogrlića kao direktor i zaposlenik angažiran temeljem jednogodišnjeg ugovora s tvrtkom Vajt d.o.o. za poslove vođenja društvenih mreža gradonačelnika, pružanje konzultantskih usluga u PR aktivnostima velikih gradskih projekata, održavanja medijskih treninga za gradonačelnika i zamjenike, te krizno komuniciranje prema potrebi”, odgovarali su tada iz Grada Zadra za 057info.hr napominjući da Dukić za te usluge plaća 14 tisuća kuna mjesečno.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI