SVI SABORSKI DOKTORI I SESTRE: Možete li pogoditi koliko ih ima?

Pixabay

Pandemija korona virusa ozbiljno je načela hrvatski zdravstveni sustav, a mobilizacija umirovljenih liječnika otovrila je pitanje angažmana liječnika koji su kao saborski zastupnici aktivni u politici.

Slijedom toga odlučili smo popisati sve saborske doktore, iz ovog novog saziva Sabora.

Pritom valja imati na umu da je veliki dio njih osim u sabornici aktivan i na svojim radnim mjestima po bolnicama, domovima zdravlja i drugim zdravstvenim institucijama.

1. Nikolina Baradić – HDZ

Saborska zastupnica HDz-a rođena je 1990. godine u Šibeniku dok je po zanimanju medicinska sestra, a zvanje je stekla u zadarskoj Medicinskoj školi Ante Kuzmanića, u Sabor je ušla kao zamjenica za Božidara kalmetu te je izabrana na listi stranke koju zastupa u parlamentu.



2.Ćelić Ivan – HDZ

Metkovčanin Ivan Čelić završio je zagrebački Medicinski fakultet, riječ je o specijalistu psihijatrije adiktologu, koji je doktorirao na području biomedicine i zdravstva, a u Sabor je ušao kao zamjena za ministricu kulture Ninu Obuljen Koržinek.

3. Dodig Goran – HDS

Profesor Dodig završio je zagrebački Medicinski fakultet, doktorat je stekao u području biomedicine i zdravstva te je sveučilišni nastavnik.

4. Maja Grba Bujević – HDZ

Grba Bujević donedavno je bila članica Nacionalnog stožera.  Završila je Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu (VSS – liječnica/doktorica medicine, specijalistica hitne medicine; specijalistica anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine; magistrica u području biomedicine i zdravstva – polje kliničke medicinske znanosti; primarijus). U Sabor je ušla kao zamjena za Josipa Salapića.

5. Karlić Mladen – HDZ

Rođen je 3. rujna 1962. u Vinkovcima. Završio Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu (VSS – liječnik, doktor medicine).

6.Kirin Ivan – HDZ

Završio Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci (VSS – doktor medicine, specijalist opće kirurgije i subspecijalist traumatologije i ortopedije, primarijus).

7. Klarić Tomislav – HDZ

Završio Medicinsku školu u Rijeci i Školu za željeznički promet u Zagrebu (SSS – zubarski tehničar; prometni tehničar).

8. Klasić Darko- HSLS

Završio Visoku zdravstvenu školu u Zagrebu (VŠS – stručni prvostupnik radiološke tehnologije, bacc. radiol .techn.).

9.Marić Andreja- SDP

Završila Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu (VSS – doktorica medicine, liječnica, specijalistica interne medicine, subspecijalistica endokrinologije i dijabetologije, primarijus).

10. Ivan Domagoj Milošević – HDZ

Završio Medicinski fakultet u Zagrebu, magistrirao poslovno upravljanje pri Poslovnoj školi Bled (VSS – doktor medicine, MBA).

11.Petrov Božo – Most

Završio Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru (VSS – doktor medicine).

12. Reiner Željko- HDZ

Završio Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu (VSS – doktor medicine/liječnik, specijalist interne medicine, akademik, sveučilišni nastavnik).

13. Renata Sabljar-Dračevac- SDP

Završila Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci (VSS – doktorica medicine/liječnica, specijalistica psihijatrije, subspecijalistica psihoterapije).

14.Šimić Hrvoje – HDZ

Završio Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu (VSS – doktor medicine/liječnik; specijalist fizijatar).

15. Vrkljan Milan – Domovinski pokret

Završio Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu gdje je i magistrirao te doktorirao. (VSS – doktor medicine/liječnik, specijalist endokrinolog dijabetolog; doktorat s područja biomedicine i zdravstva – polje kliničkih medicinskih znanosti; sveučilišni nastavnik).

Facebook Comments

Loading...
DIJELI