STRUČNJAK ZA 7DNEVNO OTKRIO NA KOMU LEŽI ODGOVORNOST ZA PUCNJAVU NA MARKOVU TRGU: ’Ugrožena sigurnost vitalnih institucija države’

Ranjavanje policajca na Markovu trgu u pitanje je još jednom dovelo sigurnost vitalnih institucija države te pokazalo kako se od performansa Ivana Vilibora Sinčića koji je na vrata Vlade istresao kombi pun lubenica, po tom pitanju ništa nije promijenilo, rekao nam je kriminalist i stručnjak za sigurnost, Željko Cvrtila.

“Nema nekih posebnih sigurnosnih mjera”, tvrdi pa upitan o odgovornosti za manjak istih proziva Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) te samo ravnateljstvo policije na čelu kojeg je ministar Davor Božinović.

“Ovo je već druga, treća situacija koja u pitanje dovodi sigurnost vitalnih institucija države”, govori pa dodaje: “premijer je opravdano prigovorio na sigurnosno pitanje”.

“Sada će se odgovornost odrediti na temelju toga je li ministar dao neke smjernice da se stanje nakon performansa s lubenicama promijeni ili to pak nije učinio. Ako jest, odgovornost je na onom kod koga je zapelo”, pojašnjava nam.

Nažalost, o odgovornosti uvijek govorimo tek kada dođe do slučaja u kojem netko izgubi život ili mu on pak bude bitno ugrožen.



“Kad u socijalnoj službi čovjek ubije troje ljudi, tek onda se nešto čini”, prisjeća se pa predviđa moguće situacije.

“Mogao bi Bošnjaković kao trbuhozborac obećati mijenjanje zakona, no to je zapravo bacanje prašine u oči naroda”, zaključuje Cvrtila koji ne vjeruje da će se išta bitno promijeniti po tom pitanju.

Podsjetimo, nešto poslije 8 sati jutros, ranjen je 31-godišnji policijski službenik koji je podvrgnut operativnom zahvatu i stanje mu je stabilno. Počinitelj je pak bio u bijegu, no njegovo tijelo pronađeno je na adresi Jabukovac. Osoba je počinila samoubojstvo, izvijestio je MUP.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI