ŠTO ZAPRAVO RADI KRSTIČEVIĆ? Ima novi posao u Vladi s unosnom plaćom

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Bivši ministar obrane Damir Krstičević posve je nestao iz javnosti, otkako je u svibnju dao ostavku motoviran pogibljom dvaju pilota.

Nedugo nakon toga uslijedili su parlamentarni izbori na kojima Krstičević nije želio sudjelovati, a u medijima se lamentiralo o kraju njegove političke karijere.

I baš zato, mnoge je iznenadio njegov povratak u Vladu u kojoj sada sjedi na poziciji posebnog premijerova savjetnika za poslove obrane.

Upućeni međutim svjedoče kako je Krstičević zapravo neformalni ministar obrane jer mladi Mario Banožić u svojem resoru nema previše iskustva pa je zapravo Krstičević taj koji i danas ondje vodi glavnu riječ, baš kao što su njegove riječi ključne i kod odluke o nabavi novih borbenih aviona.

Inače, kao poseban savjetnik premijera Andreja Plenkovića, Krstičević u Vladi nije stalno zaposlen, ali po Plenkovićevu nalogu obavlja poslove koje od njega zahtijeva.



To ujedno znači da nije nužno imenoivan na cijeli mandat, ali upućeni svjedoče kako Krstičević na poziciji definitivno ostaje sve do nabave aviona.

Za taj svoj honorar u Vladi Krstičević, usput rečeno, mjesečno zaradi 9.000 kuna.

Podsjetimo, uz njega na poziciju savjetnika volontera imenovan je i HDZ-ov doajen Mate Granić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI