SPOR OKO HOTELA Investitor zastrašuje porukama, a gradonačelnik poručuje: ‘Štitimo gradsku imovinu, sve je po zakonu’

Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Invenstitor Marko Balija koji želi uložiti u hotel u Dubrovniku prije nekoliko dana poslao je dopis gradskim vijećnicima i Ministarstvu graditeljstva jer već duže od godinu i pol čeka lokacijsku dozvolu za rekonstrukciju.

Gradonačelnik Mato Franković ističe da predana dokumentacija nije u skladu s GUP-om grada Dubrovnika te uvjetima prometa. Dodaje da ni čestica na kojoj se treba graditi nije u vlasništvu tvrtke nego grada, pa kupnju tek treba obaviti.

Prodaja već bila dogovorena, kako tvrdi investitor za Dnevnik.hr.

Franković navodi da je Balija porukama zastrašivao njegovu zamjenicu Orlandu Tokić, na što investitor kaže da to nije zastrašivanje. Najavio je da će svoju stranu priče iznijeti u srijedu na konferenciji za medije.

“Orlanda, dosta sam trpio, ali sada je prevršena svaka mjera. Molim te da se prestaneš baviti sa mnom, mojim firmama i zaustavljanjem mojih investicija, pogotovo hotela Sumratin, što u posljednje vrijeme činiš”, poruka je koju je investitor Balija uputio zamjenici gradonačelnika.



“To pismo je neuobičajeno. Nismo imali praksu da se takav problem dogodio”, rekao je dubrovački gradski vijećnik Nikša Selmani.

Dodao je kako je devastacija prostora i prekomjerna gradnja stari je dubrovački problem. “Činjenica je da kako god bilo, je li netko mafija ili nije, ovakav GUP potpuno je uništio grad Dubrovnik”.

Dok vijećnik Jadran Barač ne smatra poruku kao pritisak jer nemaju, kako navodi, nikakvu nadležnost u izdavanju lokacijskih dozvola.

Gradonačelnik objašnjava da Gradsko vijeće može prodati čestice u vlasništvu grada, ali i ne mora. “I upravo je tu kvaka bila – izvršiti pritisak na gradske vijećnike, unaprijed. Radimo po zakonu i štitimo gradsku imovinu’.

Do kraja godine GUP bi trebao biti izmijenjen. Niz dozvola koje su se ranije izdavale sada je pod revizijom, a prijetnjama se bave policija i DORH.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI