SLOM SDP-a! STRANKA PUCA OD PODJELA: Grbin nije slučajno kandidirao Klisovića

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Gašenje dvaju organizacija SDP-a u ovoj stranci koju je nedavno preuzeo Peđa Grbin izazvalo je nove podjele.

Naime, kao što je poznato uoči lokalnih izbora Grbin je ugasio neposlušnu vukovarsku podružnicu koja je mimo naputaka podržala kandidaturu Željka Sabe za ondašnjeg gradonačelnika, a onda je suprotno vlastitim najavama o negašenju podružnica odlučio ugasiti i zagrebačku organizaciju najveće oporbene stranke kojom je ravnao Gordan Maras koji se također stranci nutkao kao kandidat za gradonačelnika. Umjesto Marasa u utrku za Zagreb ulazi Joško Klisović dok će vukovarska povjerenica biti mlada Biljana Gaće.

”Može Sabo imati sve kvalitete ovoga svijeta, ali čovjek je bio u zatvoru radi pokušaja političke korupcije, mi odustajući od njega šaljemo poruku da takvo ponašanje ne toleriramo, i ne vidim u tome ništa loše. I zagrebačku podružnicu bilo je ispravno raspustiti. Nije Maras loš čovjek, ali u Saboru i Vladi naprosto nije ostavio dobar dojam, djeluje neozbiljno i u kontekstu kandidature nije ga trebalo ni spominjati”, ističe jedan od naših sugovornika iz SDP-a te napominje kako je i Klisović nelogićno riješenje.

”Nema smisla, Klisović je stručnjak za vanjsku politiku, on sa kandidaturom na lokalnim izborima nema nikakve veze, mi Klisovića šaljemo u borbu koja je već izgubljena, dok s druge strane HDZ-om vlada Plenković čija je biografija nalik onoj Klisovićevoj. On je mogao preuzeti stranku, a ne ulaziti u ovakvu borbu u kojoj nema šansi, to očito zna i Grbin pa se na vrijeme riješava konkurencije”, smatra naš sugovornik pa priznaje da bez obzira na sve Grbinu nije lako. Napominje i kako su glavni krivci za stranačko rasulo Grbinovi prethodnici pričemu poseban naglasak stavlja na aktualnog predsjednika Zorana Milanovića.

”Svi smo mi šutili dok je Milanović radio što ga je volja, stranka se u njegovo doba počela raspadati, za sobom je ostavio kaos i financijsko rasulo, a Bernardić nas je do kraja uništio, svojim listama, i kalkulacijama koje su rezultirale odlascima članstva. Zagreb je raspušten baš zbog Berinih kadrova koji su bliski Bandiću, ali i to vam je pokazatelj Marasove nesposobnosti za vođenje organizacije koja je za našu stranku morala biti ključna”, smatra naš sugovornik uvjeren da je SDP izgubio značajan dio vremena za uređenje i pripremu za svibanjske izbore.



Ipak, postoje i oni koji se s njime ne slažu. ”Maras je čovjek s kojim se sve moglo dogovoriti, ovakvi rezovi i rošede uoči izbora nisu potrebni, uostalom Grbin je i sam u kampanji tvrdio da raspuštanja organizacija neće biti. umjesto da se bavimo HDz-ovim aferama, napadamo na slučaj Tušek mi smo dozvolili da naši problemi zasjene HDz i njihove afere što e skandalozno”, konstatiraju uz ostalo SDP-ovci.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI