ŠKORO IPAK DOBIVA POZICIJU: Evo na kojoj bi se funkciji mogao naći

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Parlamentarni izbori koji su za nama rezultirali su pobjedom HDZ-a, pa shodno tome stranka Andreja Plenkovića ima mogućnost birati novog predsjednika Hrvatskog sabora.

Kako za sada stvari stoje ta pozicija ponovno će dopasti Gordana Jandrokovića, koji će se u potpunosti posvetiti tom poslu dok će funkciju političkog tajnika HDZ-a preuzeti Krunoslav Katičić.

Osim predsjednika, Sabor ovisno o dogovoru između političkih stranaka bira maksimalno pet potpredsjednika. Njih troje predstavlja vladajuću većinu pa je moguće da na toj poziciji osvane netko iz manjinskih redova poput primjerice Milorada Pupovca, ali i netko od HDZ-ovaca.

No kod izbora potpredsjednika Sabora vodi se računa i o oporbenim zastupnicima, pa se tako gleda i broj zastupnika koje ima određena politička opcija. To pak znači da bi osim SDP-a svojeg potpredsjednika trebao dobiti Domovinski pokret. Nije nemoguće da tu poziciju preuzme prvi čovjek te nove političke opcije Miroslav Škoro, a osim njega u Domovinskom pokretu govori se i o Stjepi Bartulici, ali i o Krešimiru Bubalu. Međutim, s obzirom na to da Škoro najviše vjeruje svojoj sestri Vesni Vučemilović i ona je jedna od onih koji su u igri za poziciju potpredsjednice Sabora.

U svakom slučaju tko god da se u ovoj fotelji našao za očekivati je da će novi saziv Sabora biti intrigantan, zanimljiv i dinamičan.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI