Škoro bi osnovao ministarsvo sreće, a evo čemu bi služio i tko bi bio na čelu resora

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Dio programa stranke Miroslava Škore posvećen je kvaliteti života, u sklopu čijeg se poboljšanja predlaže “osnivanje određenog državnog tijela”, za čije je ubacivanje u programska načela zaslužna Anita Freimann, inače članica Domovinskog pokreta te “doktorica sreće”. Profesorica je to na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, koja je Miroslavu Škori bila sumentorica na doktorskoj disertaciji, dok je ona sama doktorirala ekonomiju sreće, stoga bi se u slučaju da Škoro postane premijer osnovalo i ”ministarstvo sreće”.

”Spoj je to ekonomije i psihologije, kojim se svjetski ekonomisti bave već više od četrdeset godina. Ministarstva sreće već postoje, primjerice u Butanu, gdje su odavno shvatili da BDP nije indikator kvalitete života i blagostanja u državi”, kazala je za Večernji Anita Freimann koja je, kao moguća buduća ministrica sreće pojasnila kako bi njen resor funkcionirao. Osnovna mu je ideja, kaže, da “filtrira i bude neovisno”.

”Konkretno, jedna od glavnih značajki tog tijela, bilo da se ono zvalo ministarstvo sreće ili zadovoljstva, bilo da to na kraju bude agencija, jest da onemogućuje odluke koje smanjuju kvalitetu života”, izjavila je Anita Freimann.

”Građani će dobiti priliku izražavati svoje mišljenje, odnosno pitat će ih se o politici i inače, ne samo na izborima. To se može, primjerice, putem aplikacija, pogotovo na lokalnim razinama, gdje ljudi jasno mogu izraziti slažu li se s određenim političkim odlukama vlasti ili ne”, objasnila je Anita Freimann za Večernji, pa dodala kako će stalne otvorene javne rasprave te referendumi biti normalni ako upravo Domovinski pokret 5. srpnja osvoji većinu. Osim jesu li zadovoljni politikom, Hrvate bi se pitalo i jesu li sretni s odnosima među ljudima, zaposlenjem, prijateljima, a prije svega, Domovinski pokret napravio bi analizu kvalitete života.

Facebook Commentsloading...
Loading...
DIJELI