ŠKOLA SE NAVODNO NIJE PRIDRŽAVALA MJERA? Jedna profesorica tvrdi: ‘Upozoravala sam da ćemo imati probleme. Nitko nije reagirao’

Boris Kovacev/Cropix

Maturantica (17) Ekonomsko-birotehničke škole u Splitu koja je preminula u nedjelju bolovala je od astme te je bila zaražena koronavirusom. Obdukcija će pokazati točan uzrok smrti, kako navodi splitski stožer.

Jedna profesorica iz te škole tvrdi kako je ova škola već neko vrijeme slučaj zbog incidenata i nesreća koje su se dogodile. Navodi tragični pad učenika s trećeg kata te tučnjavu maloljetnica prije dvije godine, čija je snimka obišla Hrvatsku.

“Ovdje se sve odluke donose stihijski i bez plana, a razlog tome je što su ključne funkcije u školi duboko politizirane i na njih su postavljene podobne osobe”, istaknula je za Večernji list.

Dodala je kako je osobno upozoravala ravnateljicu Nedu Bartulin da u školi treba uvesti mjerenje temperature učenicima i nastavu provoditi na način da rizične skupine ne prisustvuju nastavi.

Priča kako škola ima 800 učenika te da su hodnici uski, a razredi natrpani. Ističe kako je nekoliko puta pisala Nacionalnom Stožeru civilne zaštite upozorivši ih da će na jesen imati probleme. Nitko nije reagirao, uključujući i ravnateljicu.



“Logika nalaže da imamo jako mnogo zaraženih, sad se bojimo da smo postali žarište. Nikoga nije bilo briga što u školi imamo jako mnogo učenika, ali i profesora s teškim kroničnim bolestima”.

Iz administracije škole navode da će uputiti zahtjev NZJZ-u u Splitu za testiranje osoblja i učenika u školi, a vjerojatno će se tražiti i novi model nastave.

Ravnateljica Nedu Bartulin se ne javlja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI