SKANDAL! CURE DETALJI O KOLINDINOM JAKOVU I ‘KLUBU’: Kako je sa svime povezana bivša predsjednica?

Istražitelji sumnjaju da je mito od 1,96 milijuna kuna poduzetnik Krešo Petek predao šefu Janafa Draganu Kovačeviću na Martinje, 11. studenog 2019.

Proizlazi to iz niza informacija koje su dosad procurile u javnost iz istrage u aferi Janaf u kojoj je osim Kovačevića i Peteka uhićeno još devet osoba, a mediji pišu da je na navodnoj primopredaji mita u Kovačevićevom “klubu” u prostorijama u Slovenskoj 9 u Zagrebu nazočio i Jakov Kitarović, suprug bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

“Bio je to ručak u povodu Martinja. Odazvao sam se, ali sam stigao među zadnjima i sjećam se da je već bio mrak, a meni su ponudili da pojedem i popijem. Ne mogu se sjetiti tko je sve bio, ali da, bio je Jakov Kitarović, suprug predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović”, prisjetio se sada, nakon više od deset mjeseci, lanjskog martinjskog druženja jedan od njegovih sudionika za Jutarnji. 

Osim Jakova Kitarovića snimljeno je toga dana još 20-ak osoba koje su dolazile i odlazile iz Kluba, a uglavnom se radi o privatnim poduzetnicima među kojima je i Tonica Rajh, Janafov kooperant. Osim njih, toga dana na ulazu u Klub tajno je snimljen i upravitelj kaznionice u Turopolju, Anđelko Nikolić, te bivši saborski zastupnik HNS-a i bivši Kovačevićev suradnik iz Janafa Jakša Marasović

Prema pisanju Nacionala, prostorije “kluba” istražitelji nisu ozvučili niti su u njih postavili kamere, no snimili su prvo Peteka kako ulazi u “klub” s vrećicom PBZ-a u kojoj je, sumnjaju, bilo 1,96 milijuna mita koje je Petek podignuo u gotovini istog dana u banci, a onda i Jakova Kitarovića. U trenutku kada se, kako sumnjaju istražitelji, predavalo mito, tamo je na privatnoj zabavi bio i Kitarović, a ispred je, dok su istražitelji fotografirali ljude koji ulaze u prostorije u Slovenskoj 9, bilo i Kitarovićevo osiguranje s obzirom na to da je njegova supruga tada još bila predsjednica. Petek je kasnije snimljen kako izlazi bez vrećice.



Uskok je, tvrdi Nacional, izveo prvorazrednu političku manipulaciju jer, znajući da bi morao privesti Kitarovića i još dvadesetak prisutnih, jako naštetio Kolindinoj kampanji za drugi mandat pa nisu upali u prostorije “kluba” kada se predavalo mito i uhvatili aktere na djelu čime bi imali krunski dokaz protiv Kovačevića i Peteka.

Nacional piše kako je upravo na to upozorio predsjednik Zoran Milanović koji je ljut i zbog činjenice što se, ne znajući za sve ovo, u prostorijama Kovačevićevog “kluba” početkom 2020. našao s ministrom Damirom Krstičevićem, dok je ovaj još bio ministar. U kontekstu svega ovoga spominje se i ministar Darko Horvat.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI