SINČIĆ O BACANJU LUBENICA: Imamo najviše malignih bolesti na svijetu zbog loše uvozne hrane

“Bačena je tek koja lubenica. Ostale su podjeljene. Svake godine na hrvatskim poljima propada na tisuće tona domaćih proizvoda. Naša borba mora biti za našu zemlju, za našu djecu, za naše ljude. Uvozimo hranu, uvozimo preko 90% soli, kraj Jadranskog mora. Oni ne čuju glas poljoprivrednika, oni ne čuju glas obrtnika. Oni čuju samo kad im se viče na razglas”, napisao je europarlamentrac Ivan Vilibor Sinčić na svome Facebook profilu nakon svojevrsnog performansa na Markovom trgu.

Osvrnuo se Sinčić na Facebooku potom i na kvalitetu hrane koju jedemo te kako ona utiječe na naše zdravlje.

“Možda se dosad nije, možda se dosad ugasilo preko 40.000 OPG-ova, možda jedemo uvozno smeće, možda na poljima svake godine propada stotine tone voća i povrća, možda ministri stavljaju u džep dio uvoznog novaca, možda imamo najviše malignih bolesti na svijetu zbog katastrofalno loše uvozne hrane, možda su ljudi izgubili nadu, volju i želju za borbu, možda svi misle da se više bolje ne može.  Možda se ipak može, možda ipak ima nade i možda zajedno možemo od Hrvatske ipak stvoriti sretan dom”, poručio je.

Podsjećamo, Sinčić je ovim putem htio upozoriti na su uvozni poljoprivredni proizvodi preplavili hrvatsko tržište.

“Ne može svatko pod svojom firmom uvoziti voće već to samo rade zadruge, udruge voćara. Zašto se u Hrvatskoj tone i tone povrća, voća i raznih drugih proizvoda svake godine bacaju na otpad”, upozorio je Sinčić koji je došao pred Banske dvore s kombijem iz kojega su pred uzlaz u Vladinu zgradu ispale i razbile se lubenice.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI