ŠEF SINDIKATA POLICIJE UPOZORAVA: ‘Umjesto policijskom službeniku, povjerenje se poklanja napadaču’

Screenshot

Šef Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić komentirao je slučaj navodno spornog postupanja s migrantima, zaštitu državne granice i policijske ovlasti.

Upitan je li im se netko od članova javio za pomoć, vezano uz slučaj premlaćivanja migranata, Jagić je rekao:

“Nisu nam se javili. Ako jesu članovi sindikata i ako nam se jave, dobit će potrebnu pravnu pomoć. Postoji izraz presumpcija nevinosti, nitko nije kriv dok se krivnja ne dokaže. U ostale stvari Sindikat se neće miješati jer tu ima svačega”.

Voditeljca ga je pitala i vjeruje li da bi itko u policija izdao takvu zapovijed da se premlaćaju migranti.

“Ne. Ja ne vjerujem da bi itko bio toliko glup da izda takvu zapovijed”, kaže Jagić.



Komentirao je i imamo li dovoljno policajaca za čuvanje državne granice.

“Naša granica s BiH je duga gotovo 1000 kilometara. Naravno da nemamo dovoljno policajaca. Policajci koji jesu tamo na granice su svi povučeni iz gradova. Ne možemo sve staviti na granicu. Naravno da nema dovoljno policajaca”, govori Jagić.

Ističe da dolazi nešto mladih ljudi, ali da to sve skupa nije dovoljno da bi se zaštitilo što se treba zaštiti.

“Samo u Gradu Zagrebu nedostaje osamstotinjak policajca. Policije kronično nedostaje. Radi se o financijama. Ne može početnik sa 3800, 4000 kuna preživjeti”, kazao je.

Govoreći o ovlastima policija, Jagić kaže da su ovlasti previše demokratske.

“Dio naših građana, pogotovo kriminalaca je pomiješao demokraciju i anarhiju. Demokracija ne znači da ja mogu raditi ono što ja želim. Dešava se to da se policijskog službenika ne cijeni. Pada li nekome na pamet da napadne bobija u Engleskoj, dobiva pet godina zatvora. Kod nas se napad na policijskog službenika još obračunava u njemačkim markama. Počinitelj nije sankcioniran. To su stimulirajuće kazne. Nisam jugonostalgičar, neka se sjeti malo starija populacija kako smo se ponašali kad je bila narodna milicija”, rekao je.

“Zakon ne stoji iza policijskog službenika i onda se službenik ne usudi ništa napraviti. Ne poklanja se vjera policijskom službeniku, nego onome tko ga je napao”, dodao je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI