SDP-ovka je izašla iz stranke jer je postala ‘predmet izrugivanja’

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Zamjenica gradonačelnika Nove Gradiške, SDP-ova Ivana Trupina jučer je novom šefu stanke Peđi Grbinu poslala obavijest o istupanju iz članstva u stranci u kojoj je provela posljednjih godinu dana, piše Večernji list, dodajući da je Trupina to učinila zbog toga što je postala, kako sama navodi, predmet izrugivanja.

Kako je objasnila u svom pismu, danas i posljednja četiri mjeseca sav njen trud i rad te proaktivno i konstruktivno djelovanje u stranci na lokalnoj razini postali su predmet izrugivanja, ograničavanja osobne slobode i izbora te nepoštivanja načela socijaldemokracije koje je, kako kaže, provodila na terenu i živjela cijeli svoj život.

Na pitanje ima li njena ostavka ikakve veze s aferom Janaf, u kojoj se našao Vinko Grgić, koji je jučer iz pritvora podnio ostavku na mjesto gradonačelnika, Ivana Trupina je kazala Večernjem listu da to nema nikakve veze s njegovim uhićenjem, nego s time da je postala predmet izrugivanja u stranci.

“Mene je gradonačelnik Grgić isključio iz svih projekata gradske uprave bez objašnjenja i zabranio mi istupanje u ime grada u javnosti bez prethodnih konzultacija s njime”, rekla je.

Svoj rad zamjenice gradonačelnika u Novoj Gradiški nastavit će dalje obnašati kao nezavisna, ali kako je zovu iz, kaže, doslovce svih opcija, teško da će dugo biti bez članske iskaznice.



“Svatko tko želi surađivati sa mnom dolazi u obzir”, poručila je Trupina.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI