SAŠA SRIĆA: “Zabrinuto stanje. Preko tisuću zaraženih značilo bi pooštravanje mjera!”

Pulmolog Saša Srića za N1 televiziju komentirao je situacija s koronavirusom u našoj državi te pogreb Milana Bandića na kojem se okupilo više tisuća ljudi.

Kako je Srića istaknuo broj novozaraženih je ponovni broj. To je najveći rast od siječnja, ali ne možemo taj broj povezati s popuštenim mjerama jer je još uvijek rano za takvo što. Okvirni pokazatelji što su popuštene mjere uradile, vidjet ćeš se najranije za dva do tri tjedna.

“Cjepiva kasne. Što se tiče okupljanja, teško je komentirati naročito pogrebe. Vjerujem da su preminulom Milanu Bandiću svi htjeli odati počast, ali i ovaj veliki broj ljudi mora dati na razmišljanje hoće li utjecati na samu zarazu”, napominje Srića.

Smatra kako se na sprovodu nisu poštivanje epidemiološke mjere.

Progovorio je i o novim sojevima koji su došli u Hrvatsku: “Postoji više sojeva te se radi o mutaciji. Još uvijek nemam informaciju da li ovi sojevi utječu na težu kliničku sliku”.



Za kraj je rekao kako apelira na građane da se ipak još uvijek paze unatoč popuštenim mjerama i otvaranjem terasa ugostiteljskih objekata.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI