Sarnavka o Milanoviću: Ne mogu se načuditi ženama koje ga, unatoč svemu, obožavaju. On im je valjda alfa mužjak

Srdjan Vrancic/cropix

Čak šesnaest udruga podržalo je peticiju, koju je pokrenuo portal Reci.hr, za uvođenje seksualnog obrazovanja u škole. Neposredni povod je kampanja Nisam tražila u kojoj su mnoge žene progovorile o seksualnom uznemiravanju i nasilju u brojnim institucijama, na fakultetima, školama…

Sanja Sarnavka iz Zaklade Solidarna, koja je među udrugama koje podržavaju peticiju, bila je i dugogodišnja aktivistivica udruge B.a.b.e., organizacije za zaštitu ženskih ljudskih prava te promicanje rodne ravnopravnosti. Nakon posprdnih izjava predsjednika Zorana Milanovića o pokretu Nisam tražila, ponovno je ovih dana došla u žižu javnosti.

Sarnavka se kratko osvrnula na njegov komentar pokreta Nisam tražila rekavši da joj, kada čuje našeg logoreičnog predsjednika države, dođe da uzme mokru krpu i da je zamota oko glave da bih spriječila glavobolju koja je hvata kada sluša takve izjave muškaraca.

Predsjednik je, podsjetimo, kazao da “kada zapomažu glumice koje iz kreveta ne izlaze za manje od pet milijuna dolara”, to baš ne vidi kao nešto čime bi se trebao zanimati. Dodao je da je problem kada to rade žene koje su zaposlenice, službenice, majke ili mlađe kolegice u akademiji.

“Ne mogu se načuditi ženama koje ga, unatoč svemu, obožavaju. A da vidite samo koliko ih je, ne znam, on je valjda tim ženama alfa mužjak, što li. Žalosno je kad vidite što izjavljuju ljudi poput njega i rektora Damira Borasa jer oni su na utjecajnim funkcijama i nekome su uzor”, dodala je Sarnavka za Slobodnu Dalmaciju.



Peticiju za uvođenje seksualnog obrazovanja u školama apsolutno podržava.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI