Ruža očitala bukvicu Pupovcu, Miloševiću i Medvedu: ‘Civili su diljem Hrvatske stradavali od srbočetničkih agresora’

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Europarlamentarka i hrvatska suverenistica Ruža Tomašić na društvenim mrežama izrekla je svoje stajalište o komemoraciji u Gruborima, a njenu objavu u cijelosti prenosimo:

„Nevine žrtve nikada ne smijemo zaboraviti. Samo je jedno gore od zaborava – korištenje njihove pogibije u političke svrhe.

Želim vjerovati da komemoracija u Gruborima, kojoj su, uz predstavnike srpske nacionalne manjine, nazočili ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i predsjednik RH Zoran Milanović, nije obični igrokaz i prazna gesta.


Hrvati svake godine, tokom cijele godine, diljem Lijepe naše komemoriraju stradanja hrvatskih civila od srbočetničkog agresora. Na tim spomen-mjestima nema štićenih kolona, gomile kamera, velikih govora i pompoznih poruka. Samo pokoji vijenac i cvijet, molitva, svijeće, suze i ponos. Tih se nevinih žrtava uglavnom sjećaju samo članovi njihovih obitelji i sumještani. Hrvatske žrtve nisu dovoljno politički atraktivne jer nisu, poput Grubora, tužna iznimka, nego pravilo. Zakopane su svugdje gdje je srpska čizma stupila 1991., a zločinci koji su ih lišili života mahom su ostali nekažnjeni.

Nije problem sjetiti se šestero nevinih ljudi ubijenih u Gruborima i odati im počast, ali sjetimo se malo i tisuća hrvatskih žrtava. Prvenstveno to očekujem od Milorada Pupovca i Borisa Miloševića. Ako iskreno pružaju ruku pomirenja, neka odu u sve hrvatske krajeve, suoče se s posljedicama srpske agresije i srpskim zločinima, nazoče lokalnim komemoracijama i ispričaju se onima koji su izgubili svoje najmilije.U protivnom će biti jasno da je ovo igrokaz koji ne vraća dostojanstvo obiteljima žrtava, nego ih dodatno vrijeđa i omalovažava.“, napisala je Tomašić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI