REAKCIJA ZAGREBAČKOG HDZ-a: ‘Vlada je osigurala osam milijardi kuna za zaštitu standarda građana Zagreba, Tomašević je odgovoran za najavljena poskupljenja’

Pixabay/Ilustracija

Na najavljeno poskupljenje vode i parkinga u Zagrebu reagirao je zagrebački HDZ. Istaknuli su kako je Vlada osigurala osam milijardi kuna za zaštitu standarda građana Zagreba te omogućila povoljnije cijene energenata.

Gradonačelnika Tomislava Tomaševića smatraju odgovornim za najavljena poskupljenja.

Istaknuli su kako su računi koje imaju zagrebački gospodarstvenici za struju i plin tri do pet puta jeftiniji nego što su trenutne tržišne cijene. Zbog toga smatraju da najavljena poskupljenja nisu opravdana.

“Od golemih zaštitnih mjera Vlade Republike Hrvatske oko osam milijardi kuna ide upravo za zaštitu standarda Zagrepčana. Istodobno Tomašević poskupljuje vodu i parking. Svoje postupke, svoje neuspjehe, morat će sam objašnjavati sugrađanima”, piše u priopćenju zagrebačkog HDZ-a.

Tomašević je najavio povećanje cijene vode za 20 posto. Kao jedan od razloga spomenuo je novi zakon od 1. siječnja, prema kojem će trošak izgubljene vode u cijevima pasti na teret Vodoopskrbe i odvodnje.



S druge strane, gradski HDZ tvrdi da to nije točno.

“Gradonačelniče, zašto govorite takve neistine u javnom prostoru? Zašto na leđa građana Zagreba prebacujete nešto što je isključivo vaša odgovornost te odgovornost loše organizacije Grada Zagreba od strane vaših podređenih? Zahvaljujući mjerama Vlade, Grad Zagreb ima puno povoljnije cijene za sve energente te je uštedio stotine milijuna kuna”, istaknuli su iz GO HDZ-a.

Prema njihovim riječima, spomenute mjere su bile namijenjene građanima, a ne tvrtki ViO kako bi ostvarila rekordnu dobit.

Podsjetimo, Tomašević je rekao da više od godinu dana niti jedna komunalna usluga u Zagrebu nije poskupjela, unatoč inflaciji zbog koje je ove godine u gradskom proračunu izgubljeno oko milijardu kuna.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI