RAVNATELJ POLICIJE IZNIO DETALJE O PUCNJAVI NA MARKOVOM TRGU: Reagirao je drugi policijski službenik, upotrijebio je vatreno oružje

mup

Prije konferencije za medije koju je održao Nacionalni stožer civilne zaštite, ravnatelj policije Nikola Milina stao je pred novinare te je komentirao slučaj pucnjave na Markovom trgu.

“Kao što je poznato, jutros je zaprimljena dojava da je na ulazu u Vladu došlo do pucnjave u kojoj je ozlijeđen policijski službenik. Na samom mjestu događaja reagirao je drugi policijski službenik koji je upotrijebio vatreno oružje”, kazao je Milina pa nadodao da se počinitelj tada udaljio s mjesta događaja.

“Vrlo brzo, 24 minute nakon samog događaja, pronađena osoba koja se dovodi u vezu s ovim događajima, koji je izvršio suicid.”

Nitko nije vidio počinitelja

“Moram naglasiti s obzirom da je stalno u javnom prostoru pitanje sigurnosti na Markovom trgu, da je policija reagirala kako treba reagirati. Taj prostor je javni prostor, gdje počinitelj može doći s raznih ulica.



“Prema tome, bila je informacija kako policijski službenici nisu prije uočili počinitelja, moram reći da nitko nije vidio nikakvog počinitelja da hoda noseći oružje”, istaknuo je Milina koji je nadodao da je u tijeku očevid kojim rukovodi županijski državni odvjetnik.

Prema informacijama, policijski službenik je stabilno te je stavljen pod medicinski tretman.

“Utvrđuju se sve okolnosti ovog događaja te će se događaj pokušati rasvijetliti do kraja, da se utvrdi motiv zbog čega je počinitelj napravio ovo što je napravio”, kazao je ravnatelj policije.

Za kraj, Milina je istaknuo da je unatoč ovom izoliranom incidentu, Hrvatska sigurna zemlja.

“Hrvatska je jedna od najsigurnijih zemalja, iako ovaj događaj baca drugačiji subjektivni doživljaj građanima. Imamo izuzetnu stopu riješenosti najtežih kaznenih djela, a u posljednjih nekoliko godina imamo najmanje brojke što se tiče ubojstava”, zaključio je ravnatelj policije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI