Radin protiv povjerenstva: Tijela koja nadziru sve na kraju rezultiraju najčešće s ničim

Patrik Macek/PIXSELL

Furio Radin, potpredsjednik Hrvatskog sabora i zastupnik talijanske nacionalne manjine, komentirao je za N1 osnivanje saborskog istražnog povjerenstva, saborsku većinu te istupe predsjednika Republike.

Kaže da je nekako normalno da ljudi iz politike i izvan politike pokušavaju nalaziti nove puteve za borbu protiv korupcije. “Druga je stvar koji su to putevi. Istražna povjerenstva su normalna stvar u Saboru”, rekao je pa dodao da je iznenađen s jednim takvim mega povjerenstvom koje bi trebalo nadzirati i druga povjerenstva, odbore…

“Takvo mega povjerenstvo bilo bi tijelo koje bi nadziralo sve, a tijela koja nadziru sve na kraju rezultiraju najčešće s ničim, a s druge strane siju atmosferu nepovjerenja”, dodao je Furio Radin.

“Zamislite tijelo koje bi se bavilo s time da istražuje otkud cure informacije. Ono bi trebalo imati i službe koje bi sličile na tajne službe. Imam nepovjerenje prema megatijelima”, rekao je.

Funkcioniranje saborske većine

Osvrnuo se na to kako funkcionira saborska većina pa kazao da “funkcionira, malo na kisiku, malo na respiratoru, ali, sve u svemu vidimo da uspijevamo glasovati, ne uvijek. Normalna je stvar da u situaciji koja nije izvanredna, ali nije uobičajena, Sabor ne funkcionira kako funkcionira u normalno vrijeme”.



Ističe kako su svi zabrinuti oko kašnjenja jer je normalno da bi trebalo donijeti neke odluke hitnije. “Uvijek sam se čudio zašto glasamo jedanput tjedno.”, rekao je Radin za N1.

Diskurs predsjednika Republike

“Moramo se dogovoriti želimo li da ono što se misli se i kaže ili želimo da se ne kaže. Jesam za to da se kaže, ali s druge strane, predsjednik je institucija, treba naći mjeru”, rekao je za N1 zastupnik talijanske nacionalne manjine, dodavši da bi Zoran Milanović trebao zadržati svoj stil. “Naviknuo sam se na njegov stil.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI