RADIMIR ČAČIĆ ZA POLICIJSKI SAT: Dao je i točnu brojku zaraženih nakon koje bi se morala uvesti ova mjera!

screenshot

Gost Dnevnika je bio je Radimir Čačić iz Reformista, koji je rekao kako su podaci za rebalans proračuna izneseni te da premijer Andrej Plenković ima potporu partnera za rebalans proračuna za ovu, ali i za proračun za sljedeću godinu.

“Naravno da ima potporu. To je ozbiljno pripremljen i rebalans i budžet. Prihodi su nešto veći, ali su rashodi bitno veći, iz različitih razloga. Jedan dio toga je vezan na ovu priču sa zdravstvom, vidite i sami kako to izgleda, ali i na nekoliko drugi. Ni jedan disonantni ton u tom smislu nije bio prisutan”, govori Čačić.

“Ukupni trošak, minus u zdravstvu je oko 10 milijardi kuna, polovica toga je veledrogerijama, ali problem je u generiranju novog duga. Tu se moraju poduzeti ozbiljne mjere”, osvrnuo se na problem s nabavom lijekova.

“Ovaj dio koji ide prema smirivanju krize, pandemije, u zdravstvenom smislu, morat ćemo tu staviti točku jasnim i čvrstim mjerama, a tu je i policijski sat. Kad prijeđemo 450 zaraženih na 100.000 građana, sve zemlje su u tom trenutku to napravile”, rekao je Čačić što misli o krizi vezanoj uz epidemiju koronavirusa.

“Treba ići na policijski sat od 21 ili 22 sata do 6 sati ujutro. Idemo u hladnije razdoblje, boravak i okupljanja u zatvorenom prostoru i nama će se lockdown dogoditi sam po sebi. Nekontroliranim širenjem zaraze, tvornice će se zatvarati jer će imati nekontrolirano širenje zaraze”, zaključio je.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI