Pupovac o sukobu dva lidera: “Zlata Đurđević je kompromitirana”

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Sukob Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića i dalje ne prestaje. Počeli su raspravu putem medija oko imenovanja predsjednika/predsjednice Vrhovnog suda gdje je predsjednik države želio nominirati profesoricu Zlatu Đurđević.

Premijer Plenković se upleo u to sve kako Milanović nema potrebne ovlasti da napravi takvo što, te je to potvrdio i sam Gordan Jandroković koji je prijedlog vratio na doradu. Na kraju, profesorica se mora putem javnog natječaja javiti na izbor, a ne kako je Zoran Milanović htio.

Sve je to i komentirao saborski zastupnik Milorad Pupovac kako je nastala velika zavrzlama oko takvog izbora.

“Padobranski pristup nasuprot sistemskom, uvijek ću birati sistemski. Potreban je sistemski, ozbiljan duboki zahvat u našem pravosuđu. Uz suglasnost svih aktera u političkom životu. Ja ne bih htio govoriti o greškama profesorice Đurđević ,osobito u kontekstu napada koje je ona doživjela od ekstremne desnice, onih koji su aludirali na njena identitetska obilježja na što je aludirao i jedan moj kolega iz Sabora koji je govoreći o poziciji SDSS-a također aludirao na tu identitetsku komponentu. Mi profesoricu vidimo kao vrijednu članicu akademske zajednice. Ne mislim da je u ovoj situaciji njena odgovornost najveća, ali znam čija je najvećea odgovornost”, rekao je Pupovac.

Smatra kako nije kasno da se prijavi na javni natječaj te da konkurira sa svojim znanjem i vještinama za mjesto predsjednice Vrhovnog suda.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI