PUPOVAC KOLEGAMA U SABORU: Pozivam vas da razmislimo kako da ova zemlja pokaže da ima državu koja upravlja svojim resursima!

screenshot

Milorad Pupovac (SDSS) je za govornicom Hrvatskog sabora ukazao na teško stanje ljudi koji su stradali u potresu.

“Nije realno da ćemo dobiti sve što je potrebno jer njih nije pogodio samo potres. Pogađa ih već 30 godina siromaštvo. Nije to jedino područje Hrvatske – ima toga u Hrvatskoj još, kao što su krajevi udaljeni pola sata od Zadra. Tako je i s ovima koji udaljeno pola sata od Zagreba, koje je pogodio potres.

A istovremeno potencijali koje ti krajevi imaju su potpuno neiskorišteni. Mogućnost trajne obnove života nalažu da moramo razmišljati drugačije. Želim da ono što se pokazalo kao erupcija solidarnosti pomogne da nađemo svoj mehanizam solidarnog upravljanja procesom razvoja.

Samo kada bismo odvojili 0,36 posto od dohotka zaposlenih, za godinu dana bismo imali 600 i nešto milijuna kuna na raspolaganju, 50 i nešto milijuna na razini mjeseca. Od sredstava koje računamo da ćemo dobiti iz EU-a, nije malo, ali nije dovoljno. Pozivam vas da razmislimo kako da ova zemlja pokaže da ima državu koja upravlja svojim resursima i solidarnošću koja je neupitna”, rekao je Pupovac.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI