PULJAK I IVOŠEVIĆ OTKRILI PRAVI RAZLOG OTKAZA: ‘Radilo se o smislenom maksimalnom guranju granica dokle se nekoga može pokriti u neradu’

Foto: Nikola Vilic / CROPIX

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak je u ponedjeljak kazao kako je djelatnik koji je dobio otkaz bio dugo na lažnom bolovanju te da nije bio otpušten zbog političke odmazde.

“S obzirom da je navedena osoba već bila tema medijskih natpisa, o tome da postoji određena sumnja da uopće nije bolesna kada se ne nalazi na poslu i uzima neplaćeno, već da radi drugi posao”, kazao je Puljakov zamjenik Bojan Vidošević.

“S obzirom da smo imali informaciju da taj posao radi izvan RH, u suradnji s MUP-om smo provjerili nalazi li se ta osoba uopće na tlu RH. Ono što smo dobili je da je 28. svibnja osoba napustila RH bez da se u nju vraćala. A da je 1. lipnja i 3. kolovoza osoba, ne znam kako s obzirom da nije bila u RH, pregledana od strane svoje obiteljske liječnice i dano joj je bolovanje u kolovozu na puna 42 dana. Zašto 42, jer ako dajete 43. dan bolovanja onda se mora provesti vještačenje. Mislim da je evidentno da se radilo o smislenom maksimalnom guranju granica dokle se nekoga može pokriti u neradu u izbjegavanju radnih obaveza i omogućiti mu da radi na drugome mjestu”, dodao je.

Puljak ističe kako svi “zaposlenici gradske uprave i gradskih tvrtki koji marljivo, dobro, pošteno i vrijedno rade svoj posao i žele nastaviti na takav način imaju mjesto i mi ćemo uvijek stati iza njih jer želimo da javna uprava radi na dobrobit svojih građana”.

“Oni koji to ne žele, oni koji žele iskorištavati sustav i ne žele doprinositi na pravi način, mi ćemo naći načina da oni nisu više među nama i da očistimo i gradsku upravu i gradske tvrtke od takvih ljudi i da oni koji rade da zaista doprinose i da nemaju nikakve štete od onih koji ne rade”, ustvrdio je splitski gradonačelnik Ivica Puljak.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI