PUHOVSKI UZVRAĆA UDARAC! Strelovit odgovor Milanoviću: ‘Radi isto što i Karamarko…u pitanju je neki paranoidni poremećaj’!

screenshot

Politički analitičar Žarko Puhovski odgovorio je na žestoke prozivke predsjednika Zorana Milanovića, a u kojima između ostalog tvrdi da je Puhovski ‘očajan političar’ te da je kao svjedok optužbe doprinio tome da se zatvore hrvatski proljećari Čičak, Budiša i ostali.

“Mislim da nema atmosfere za odgovor. To je očito pisano u stanju panike tako da nikakva razumna rasprava nije moguća. To je neka vrsta paranoidnog poremećaja. Raspravljati o nečemu što su poluistine i laži nema smisla. Ja se nikad u životu nisam za ništa kandidirao, pa ne mogu biti propali političar kako to Milanović tvrdi”, rekao je Puhovski i napravio odmak od oznake ‘politički analitičar”, rekavši kako je njemu sintagma “politički analitičar” simpatična, ali da mu to nije glavna okupacija i da on čak i u mirovini itekako ima što raditi.

Kada je u pitanju proces protiv hrvatskih proljećara Puhovski kaže:

Ja nisam mogao doprinijeti svojim svjedočenjem ničijem zatvaranju, ako je to bio montirani, već unaprijed određen proces. On radi isto što i Karamarko prije nekoliko godina. Ja sam bio svjedok u tom procesu. Svjedočio sam oko 14 sati i to čitavo vrijeme sam se svađao s predsjedavajućim sucem. ‘Druže Puhovski, sluša vas tužitelj’, rekao je sudac. Tu bi trebalo pogledati dokumente. Postoji i audio snimka i istina bi se mogla ustanoviti, ali jednostavnije je osuđivati. Ja nemam energije dokazivati što je nekada bilo”, rekao je Puhovski nadodavši kako mu nije jasno zašto je Milanović toliko ogorčen.

“Ne znam što je njega toliko uznemirilo u tom slučaju vezanim uz Klub. Ta panika je vrlo loša, a predsjednik se razgovara ispod bilo koje uljuđene razine rasprave”, govori Puhovski.



“Milanović se svađa trenutno s lijevim dijelom političkog spektra, a doći će na red i desni“, tvrdi Puhovski.

“Čak i kad je u pravu, Milanović to čini na takav način da gubi pravo da bude u pravu. On je mogao racionalno kritizirati Daliju Orešković i Marijanu Puljak da su sada ozbiljne političarke, a ne aktivistice. Mogao je prigovoriti, ali one imaju pravo na to. Ne znam čemu takva ogorčena reakcija predsjednika kao da se radi o pitanju života ili smrti”, zaključuje Puhovski.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI