Puhovski: ‘HDZ pokušava manipulirati u svoju korist, i to na preočit, nepristojan način’

screenshot

Politički analitičar Žarko Puhovski komentirao je upravljanje epidemijom u Hrvatskoj rekavši kako mu se provjeravanje okupljanja po stanovima čini kao izmišljen problem.

“…To pokušaj vlasti da pokažu da nešto čine. Oni su to mogli puno elegantnije napraviti. Članak 34, stavak 4 Ustava kaže da se može ući u stan ako se radi o ozbiljnoj opasnosti po zdravlja. Kako to procjenjuje policajac – ostavljam po strani…”, navodi za N1.

Dodaje kako treba napadati skandaloznu činjenicu da Stožer koji donosi odluke djeluje formalno bez ikakve kontrole. Ističe da odluke Stožera nitko ne propituje te da Vlada treba početi početi razmatrati odluke Stožera.

“Oni to ne rade, jer ovako imaju tampon zonu – žrtvovat će nekoliko HDZ-ovaca koji djeluju kao HDZ-ovci, a ne kao stručnjaci. Javnost će tražiti i odgovornost političara, ali to će se moći na izborima vidjeti, i to prvo na lokalnim izborima, a do njih će neke druge teme biti u fokusu”, zaključuje.

Mjere traju, kako navodi, do Staljinovog rođendana 21. prosinca, pa će se na Dan JNA 22. donijeti nove”.



Naglašava kako HDZ pokušava manipulirati u svoju korist, i to na preočit, nepristojan način. “S kolonom sjećanja je bila situacija da se javio veći broj zaraženih nakon nje, na što osoba iz Stožera kaže da to nema veze s kolonom sjećanja”.

Smatra da je nepovjerenje prema znanstvenicima posljedica djelovanja Stožera. “Ne možemo nikome vjerovati jer su se Capak i Markotić kao pupčanom vrpcom bili vezani s političkom elitom, i radili za njihovu korist”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI