PRVE ANKETE ZA ZAGREB: Tomašević je uvjerljivo na prvom mjestu, otkriveno kako stoji Škoro!

Nakon smrti Milana Bandića, izašle su prve ankete pred lokalne izbore za Zagreb. Dnevnik Nove Tv je donio veliko istraživanje gdje se ispitalo raspoloženje građana kada su u pitanju kandidati za gradonačelnika Zagreba.

Da se kojim slučajem izbori danas, Tomašević bi dobio veliku potporu u prvom krugu s 38% glasova birača. Na drugom mjestu slijedi Klisović s 15.8% dok je na trećem mjestu HDZ-ov kandidat Davor Filipović sa skromnih 11,7 posto.

Tomašević uživa veliku potporu među mladima i visokoobrazovnim, a kandidati SDP-a i HDZ-a mogu računati na glasove starije populacije.

Iza prve trojke sljedeća na listi je Vesna Škare Ožbolt kao nezavisni kandidat, potom slijedi Zvonimir Troskot iz redova MOST-a te prvi put je otkriven položen Miroslava Škore iz Domovinskog pokreta te se on nalazi iza Troskota sa jako slabih 6,3% potpore.

Kada je u pitanju tko će pobijediti u drugom krugu, tu je opet prednost pripala Tomaševiću koji bi sa 53,5% glasova birača postao novi gradonačelnik Zagreba u odnosu nad Joška Klisovića koji uživa u 22,5% glasova birača.



Još uvjerljiva je prednost u odnosu na kandidata HDZ-a Davora Filipovića te bi i tu Tomašević odnio uvjerljivu pobjedu gdje mu 64,2% birača daje svoj glas.

Naravno, ono što je još zanimljivije je pitanje gdje su otišli birači Milana Bandića: Od 100 birača stranke Milana Bandića, njih 24 odlazi HDZ-u, 16 Vesni Škare Ožbolt, ali isto tako jednak broj ostaje vjeran toj stranci. Miroslav Škoro dobio bi 11 birača stranke bivšeg gradonačelnika. I Klisović i Tomašević mogu računati na 9 birača koji su do jučer glasovali za Bandićevu stranku. Zvonimiru Troskotu pripalo bi 6 birača. Ostalih 9 ne zna ili će otići nekoj drugoj stranci.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI