Prosječna zagrebačka plaća narasla je i u studenom, evo gdje je bila najveća

ilustracija

Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u gradu Zagrebu za studeni prošle godine iznosila je 7.961 kunu, što je nominalno 3,4 posto više u odnosu na studeni 2019. godine, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za studeni lani na razini Hrvatske, koja je iznosila 6.863 kune, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za isti mjesec bila je viša za 1.098 kuna.

Po podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, najviša je prosječna neto plaća u pravnim osobama u Zagrebu za studeni prošle godine isplaćena u djelatnosti popravka i instaliranja strojeva i opreme, u iznosu od 13.546 kuna.

Nasuprot tomu, najniža je prosječna neto plaća za studeni isplaćena u ostalim osobnim uslužnim djelatnostima, u iznosu od 4.326 kuna.

Prosječna mjesečna isplaćena bruto plaća u pravnim osobama u gradu Zagrebu za studeni prošle godine iznosila je 11.299 kuna, što je porast za 3,3 posto u odnosu na studeni 2019. godine.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI