PRIJEVREMENI IZBORI U PAZINU: Na glasanje izašlo malo više od četvrtine birača

Photo: Marijan Susenj/PIXSELL

Na prijevremenim izborima za pazinsko Gradsko vijeće do nedjelje poslijepodne izašlo je nešto više od četvrtine birača.

Odaziv je znatno slabiji u odnosu na lokalne izbore u svibnju, piše N1.

Do 16,30 sati glasovalo je 26, 78 posto birača (njih 1. 940 od ukupno 7. 300) što je 12 posto manje u odnosu na svibanj kada je u istom roku glasovalo 38, 23 posto birača, pokazuju podaci objavljeni na mrežnoj stranici Državnog izbornog povjerenstva (DIP).

Birači u Pazinu prijevremeno biraju Gradsko vijeće jer nakon lokalnih izbora u svibnju niti jedna od pet stranaka koje su ušle u Gradsko vijeće, nije osigurala većinu potrebnu za izbor predsjednika Vijeća, a time i njegovo konstituiranje. Od 13 vijećnika šest je bilo IDS-ovih, četiri Možemo, po jedan SDP-ov, HDZ-ov i jedan nezavisni.

Pazinsko Gradsko vijeće se nije uspjelo konstituirati u propisanim rokovima ni nakon tri pokušaja, stoga je Vlada raspisala prijevremene izbore.



Ishod današnjih izbora, na kojima su biračka mjesta otvorena do 19 sati, bit će poznat u nedjelju navečer. Tada će se vidjeti i je li na njih utjecala činjenica da je na izborima u svibnju, nakon godina IDS-ove vladavine, pobijedila Suzana Jakšić iz Platforme Možemo.

Za mjesto u Gradskom vijeću Pazina ponovno se natječe pet istih lista: HDZ-a, SDP-a, platforme Možemo, koalicije IDS/HSU/HNS-a te neovisna, odnosno lista grupe birača nositelja Željka Mraka.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI