PREMIJER SE POPRILIČNO IZNERVIRAO, IMAO JE NEŠTO REĆI NOVINARIMA: ‘Ove optužnice nisu nikakav teret za vladu’

Foto: Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Premijer Andrej Plenković od je na pitanja novinara tijekom posjeta Koprivnici.

Novinare je zanimalo što će se učiniti po pitanju menze za koprivničke studente.

“Ovdje smo stalno, podupiramo sve projekte. Prema tome, ima li nekog osjećaja da netko nekog nedovoljno respektira, mislim da nije točan”, dodao je premijer.

Komentirao je optužnice bivšim ministrima i članovima vlade. “Primio sam tu informaciju. Što se tiče oporbe, što će oni? Nakon jučerašnje ankete su ucviljeni, sad će skakati po ovome, skaču s jedne na drugu temu, dakle, što se tiče oporbe, to me ne zanima, skaču na ovo što im serviraju ili mediji ili DORH”, istaknuo je Plenković.

Na upit koliki je teret to Vladi, kaže da nije nikakav teret jer nisu u Vladi. “Ovo nije nikakav teret za Vladu, nitko od njih nije u Vladi.”



Smatra i da Milošević ne treba otići iz Vlade. “Zašto bi otišao? Zašto, on je saborski zastupnik, izabran, nije jedini, eno Grgića, Barišića… Ovo je samo jedna strana u postupku, Državno odvjetništo.”

“Moja odgovornost počinje i završava na povjerenju ljudi na izborima, na provođenju programa, na izgradnji željezničke pruge do Mađarske, na članstvu u Schengenu i europodručju. Ja se bavim onim što je bitno”, naveo je.

Na navode da se Rusima nudila isporuka motora za helikoptere preko Hrvatske, Plenković odgovara: “To je nemoguće.”

Katarina Peović je rekla da je prije dvije godine slala mail i upozoravala na Zulima. “Nemam pojma o njenom mailu.”

“Hajdaš Dončić valjda gleda svaku moju izjavu pa pita SOA-u o onom što sam ja navodno rekao. Ja donosim svoje političke sudove i ocjene i ne treba mi za to provjeravanje. Zašto ne pita SOA-u je li hrvatska vlada izdajnička, kvinsliška? Evo ja bih volio da SOA odgovori što misli”, kazao je Plenković.

Zatim se porječkao s novinarima, koji su, tvrdi, krivo prenosili njegove izjave.

“Precizni budite”, iznervirali su ga.

Često se dogodi da me ne razumijete, površni ste, rekao je dalje premijer u odgovoru na pitanje o ograničavanju cijena goriva.

Dodao je da mu nisu rekli da će biti nestašice goriva i da su u stalnom dijalogu.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI