Predsjednik Milanović se oglasio uoči nove školske godine: Evo što je poručio djeci!

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Predsjednik RH Zoran Milanović na društvenim je mrežama objavio videoporuku povodom prvog dana škole.

Roditeljima i učenicima je poručio kako je fizički boravak u školama nezamjenjiv način obrazovanja i kako svi sudionici odgojno-obrazovnog procesa trebaju biti tolerantniji.

“Dragi roditelji, nastavnice i nastavnici, a posebno učenice i učenici. Prvi je dan još jedne školske godine, ali toliko drugačiji od svih do sada. Baš zato želim istaknuti kako je jako važno da se djeca vraćaju u školske klupe. Djeci je mjesto u školama koje ništa ne može zamijeniti. U ovoj situaciji ključno je osigurati, ne samo sve odgojno-obrazovne potrebe djece, nego i zaštitu njihova zdravlja. Svi sudionici odgojno-obrazovnog procesa trebaju biti tolerantniji u novim uvjetima u kojima se učenici, nastavnici i roditelji nalaze. Fizički boravak u školama nezamjenjiv je način obrazovanja i uz svu prednost tehnologije i sve što ona pruža ostaje jedini način cjelovitog formiranja djece i mladih. Kao društvo uspijevamo se nositi s epidemijom svjetskih razmjera i uvjeren sam kako u svima nama ima čvrstine i odgovornosti da odgojno-obrazovni sustav održimo cjelovitim i sigurnim”, rekao je Milanović.

Prvi dan škole



Dragi roditelji, nastavnice i nastavnici, a posebno učenice i učenici. Prvi je dan još jedne školske godine, ali toliko drugačiji od svih do sada. Baš zato želim istaknuti kako je jako važno da se djeca vraćaju u školske klupe. Djeci je mjesto u školama koje ništa ne može zamijeniti. U ovoj situaciji ključno je osigurati, ne samo sve odgojno-obrazovne potrebe djece, nego i zaštitu njihova zdravlja. Svi sudionici odgojno-obrazovnog procesa trebaju biti tolerantniji u novim uvjetima u kojima se učenici, nastavnici i roditelji nalaze. Fizički boravak u školama nezamjenjiv je način obrazovanja i uz svu prednost tehnologije i sve što ona pruža ostaje jedini način cjelovitog formiranja djece i mladih. Kao društvo uspijevamo se nositi s epidemijom svjetskih razmjera i uvjeren sam kako u svima nama ima čvrstine i odgovornosti da odgojno-obrazovni sustav održimo cjelovitim i sigurnim.

Gepostet von Zoran Milanović am Sonntag, 6. September 2020

Facebook Comments

Loading...
DIJELI