Poznati arhitekt Otto Barić potvrdio je kandidaturu za gradonačelnika Zagreba

Arhitekt Otto Barić, sin poznatijeg nogometnog trenera, jučer je definitivno potvrdio da se na lokalnim izborima u svibnju iduće godine namjerava kandidirati za zagrebačkog gradonačelnika.

Barić je potvrdio to portalu Telegram i naznačio da će okosnica njegove kampanje biti obnova Zagreba. Kao vlastite adute navodi da je materijalno situiran te da ima snagu, volju, znanje i entuzijazam za vođenje grada.

Barić iza sebe nema stranačku infrastrukturu, a iako zna da je to nemoguće, kaže kako bi volio da ga podrže i HDZ i SDP. Novi gradonačelnički kandidat kaže da je već krenuo u okupljanje tima te da u kampanju namjerava uložiti 800.000 uglavnom svojih kuna.

Barić je tako treći kandidat koji je potvrdio da će u utrku za zagrebačkog gradonačelnika. Prije njega to su učinili Tomislav Tomašević iz platforme Možemo i bivša ministrica pravosuđa Vesna ŠkareOžbolt. Tomašević pritom zaziva podršku kompletne ljevice, računajući da bi mu to omogućilo da sruši s trona Milana Bandića, kojemu se na prošlim lokalnim izborima približila Anka Mrak Taritaš, tada kandidatkinja SDP-a i HNS-a.

Iako je do lokalnih izbora ostalo razmjerno malo vremena, koga će kandidirati za gradonačelnika Zagreba još nije odlučeno ni u HDZ-u, ni u SDP-u.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI