Potres za potresom pogodio šire područje Rijeke

Photo: Borna Filic/PIXSEL

Područje Rijeke u utorak navečer pogodio je potres koji se, osim u Rijeci, osjetio i u gradovima u njezinoj široj okolici

Nakon što je jučer ujutro područje kod Rijeke pogodio potres jačine 3,4 po Richterovoj ljestvici, tijekom večeri i protekle noći zabilježena su još četiri nova potresa.

Prema podacima Europsko-mediteranskog seizmološkog centra (EMSC), tlo se u 22:42 sata zatreslo magnitudom 3.7, a epicentar je bio dva kilometra jugoistočno od Jadranova kod Crikvenice, odnosno 22 kilometra jugoistočno od Rijeke.

Hipocentar je bio na dubini od pet kilometara, što se smatra prilično ‘plitkim’, zbog čega su podrhtavanje osjetili mnogi stanovnici i turisti, a jedan od njih je za Jutarnji posvjedočio da ga je potres u Crikvenici probudio.

Prvotni su podaci EMSC-a govorili o magnitudi 3.9, no oni su naknadno revidirani na niže, a u međuvremenu je i hrvatska Seizmološka služba navela da je magnituda iznosila 3.7 te je podrhtavanje ocijenila „prilično jakim“.

Podrhtavanje je trajalo nekoliko sekundi, a dio ljudi tvrdi da se čula i buka, neki svjedoče o zvuku nalik eksploziji, prenosi Jutarnji list.



 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI