POMOĆNIK RAVNATELJA KBC-a O TUČNJAVI NA REBRU: ‘Kad smo gledali te videosnimke kao scena u filmu’

Foto: HRT/Screenshot

Novi problemi s epidemiološkom situacijom, rast broja zaraženih, hospitaliziranih, ali i onih na respiratoru, utječu i na sam bolnički sustav, a k tome izbijaju i tučnjave.

Podsjetimo, u noći na nedjelju na KBC-u Zagreb izbila je tučnjava na hitnom prijemu, a detalje događaja komentirao je primarijus Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja KBC-a za Studio 4 HTV-a.

“U nedjelju ujutro nisam mogao vjerovati da se to zaista desilo. Ono što su prvo javili je da je grupa, njih sedam, osam, devet, deset, nemam pojma više koliko, uletjela u prostor Hitnog bolničkog prijema KBC Zagreb i premlatila neke ljude”, rekao je pomoćnik ravnatelja.

“Kad smo gledali te videosnimke kao scena u filmu”, nastavlja i dodaje da je bilo zanimljivo gledati reakcije ljudi na cijelu situaciju.

“Srećom nitko nije stradao od osoblja. Malo naguravanja. Materijalna šteta nije velika, polupalo se par stolova”, objašnjava primarijus.



O incidentu se oglasila i Hrvatska liječnička komora te Komora medicinskih sestara. Osudili su napad i traže da se uvede primjerena 24-satna zaštitarska služba, sustav alarmiranja i pojačan videonadzor.

No, pomoćnik ravnatelja Novak je rekao da to sve već postoji.

“Na KBC-u imamo 27 zaštitara, plus 20 vatrogasaca koji nam pomažu”, rekao je te dodao, iako se nije radilo o organiziranom napadu da “nijedna zaštitarska služba neće spriječiti organizirani napad desetorice ljudi. Oni mogu provaliti u banku provaliti, u policijsku postaju bi mogli provaliti. Mi zaštitare imamo, tehnički nama videonadzori svugdje funkcioniraju, sistem alarmiranja dobro radi i policija je došla za manje od pet minuta”, rekao je.

Situaciju je i komentirao Dražen Jurković, predsjednik udruge poslodavaca. Rekao je da ne pamti da se ikad ovako nešto dogodilo, a u zdravstvu radi više od 30 godina.

“Kad vam upadne grupa takvih hahara, uistinu je pitanje što možete napraviti. To nasilje kolerira s porastom nasilja u društvu. Kazna za te nasilnike, vandale mora biti primjerena. I to je najbolji oblik prevencije“, komentirao je i dodao da bolnice već čine sve što je u njihovoj moći da zaštite osoblje od takvih događaja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI