Politički analitičar o kandidatima HDZ-a i SDP-a: Jedan je ‘drakula’ jer isisava iz stranke, a drugi nikad sam nije bio prvi čovjek

HDZ i SDP konačno su predstavili svoje kandidate za gradonačelnika grada Zagreba. Saborski zastupnik Joško Klisović kandidat je SDP-a, a zastupnik u Gradskoj skupštini te predsjednik odbora za financije i proračun Davor Filipović HDZ-a.

Politički analitičar Žarko Puhovski ističe kako ovaj izbor pokazuje da svi rade za Milana Bandića i svi mu pomažu osim Tomislava Tomaševića. Smatra kako sve ide na to da se sučele Bandić i Tomašević.

“Ovo su dvojica kandidata koji su preslabi. HDZ ima nepoznatog kandidata, kandidata koji je, kako ja to kažem, ‘drakula’ jer isisava iz stranke umjesto da daje stranci, a SDP-ov kandidat nikad sam nije bio prvi čovjek. Uvijek je bio u nečijoj pozadini i radio poslove za nekoga – predsjednika države, predsjednika stranke, za Kolindu Graba-Kitarović i tako dalje, i koji nema drugo nego imidž čovjeka iz sjene, drugog čovjeka, a to sigurno nije kvalifikacija za gradonačelnika Zagreba”, zaključio je.

Podsjetimo, predsjednik Fonda za obnovu Zagreba Damir Vanđelić prvotno je trebao biti kandidat HDZ-a, pregovori su trajali mjesecima. No, nedavno je potvrdio kako se on neće kandidirati rekavši kako mu je najvažnija obnova grada.

“Sam sam donio odluku o tome što je prioritet za Grad Zagreb. Smatram da je obnova grada Zagreba prioritet i ništa drugo. Ja sam osoba koja drži do svoje riječi. Po meni, najveći problem Grada Zagreba i građana Grada Zagreba je potresna obnova”.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI