POBUNA U SRCU HDZ-a! Plenković na meti: To nije smio učiniti!

Foto: Pixsell

Ništa od promjena i rekonstruiranja stranke, tim riječima članovi zagrebačke organizacije HDZ-a komentiraju drugi val svojih unutarstranačkih izbora na kojima je dugogodišnjeg predsjednika Andriju Mikulića zamijenio mladi liječnik Mislav Herman. On ujedno slovi i za kandidata koji je uživao potporu predsjednika stranke Andreja Plenkovića.

”Ništa novo, osim figure, Herman je korektan dečko, ali je Plenković očito s njime ipak odlučio očuvati dio starih odnosa i struktura u našoj organizaciji”, navodi naš sugovornik iz zagrebačkog HDZ-a te kaže da je stranka u njihovom slučaju izgubila gotovo povijesnu priliku. ”Mi smo bez problema nakon pobjede u srpnju mogli srušiti Bandića, ali se Plenković više fokusirao na to da dovede Hermana na čelo stranke, nego da sruši Bandića, to što je glavni tajnik stranke Krunoslav Katičić na razgovor pozivao ljude koji su odustajali od kandidature za koju su već prikupili potpise dovoljno govori o tome kako su se izbori provodili u zagrebačkom HDZ-u”, nabraja naš sugovornik dalje te napominje da je doista zagrebačko članstvo svjedočilo opstrukcijama.

”Svi oni koji nisu bili u Hermanovom timu za potpredsjednika u startu su bili osuđeni na poraz, a mi to smatramo Plenkovićevim gubitkom i porazom stranačke demokracije. Plenković je uspio zavladati strankom u gradu, to možda trenutno jest njegov poraz, no pitanje je što to dugoročno nosi HDZ-u, mi smo se nakon naših izbora trebali ograditi i distancirati od Bandića, na izbore izaći sa kandidatom koji može nešto postići, no dramatične i najavljivane promjene nema, HDz će i dalje u Zagrebu biti Bandićev žetončić”, nabraja naš sugovornik.

Nadalje podsjeća kako je to i Herman jasno dao do znanja. ”On u jednoj rečenici kaže da je spreman ući u utrku za gradonačelnika ako ga stranačka tijela podrže, a u drugoj rečenici govori kako se nastavlja suradnja s Bandićem, pa kako se misli utrkivati za gradonačelnika, ako stranka nastavlja suradnju s njime? Sve i da Hermana doista kandidiramo on je za nas alibi kandidat, preko njega ćemo zapravo čuvati Bandića, definitivno smo razočarani, to od Plenkovića nismo očekivali smatrali smo da će voditi odlučnu i transparentnu politiku za dobrobit stranke”, zaključuje naš sugovornik.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI