PLENKOVIĆEVA NAJVEĆA TAJNA: Milanović je nosi u grob

Cropix

Bernardić mi je donio njegov životopis, odbio sam ga primiti u SDP, tim riječima predsjednik Zoran Milanović referirao se na ministra gospodarstva Tomislava Ćorića.

No, ako je vjerovati ranijim predsjednikovim istupima Ćorić nije jedini koji se na začecima karijere nutkao Partiji. Je li Plenković uistinu imao namjeru ući u SDP, pitanje je koje je bivšem šefu te stranke u kampanji za predsjedničke izbore postavio Aleksandar Stanković, a u kontekstu te priče valja napomenuti da su Milanović i Plenković zapravo stari znanci, oba su zanat brusili u Ministarstvu vanjskih poslova koje je u to doba vodio Mate Granić.

”Plenković nema veze s HDZ-om”, rekao je Milanović dodajući da ga zna godinama, ali i da je dobro upoznat s onime što je predsjednik vladajuće stranke govorio o Tuđmanu, ali i kakav je njegov stav. ”Josipović ga je 2010. godine zvao kada se vratio, tada smo Andrej i ja dosta razgovarali o tome i nisam jedini koji je razgovarao s njim. Bolje mu je da šutim. Jeste li me čuli što sam rekao? Bolje mu je da šutim”, oštro je odgovorio Milanović dajući naslutiti da se Plenković doista nećkao oko ulaska u SDP.

Da je Plenković doista uvijek bio negdje između dviju najvećih političkih opcija svjedoči i njegova politička biografija, pa je tako svojedobno, kao što je poznato, vodio kampanju HDZ-ova predsjedničkog kandidata Mate Granića, osim toga, svoju je karijeru gradio u diplomatskim vodama, a bio je i u timovima koji su vodili pregovore za ulazak Hrvatske u EU. Uistinu, nije nemoguće da se tijekom godina susretao na kavama, kako s Milanovićem, tako i s brojnim drugim istaknutim SDP-ovcima. Činjenica jest da se Plenković gotovo preko volje priključio HDZ-u, na taj potez dugo ga se nagovaralo i pokušavalo pridobiti, na koncu je Jadranka Kosor uspjela u svojem naumu. Nakon učlanjenja u HDZ Plenković na tim izborima postaje i saborski zastupnik, potom i kandidat Jadranke Kosor za njezina zamjenika, a sreća mu se osmjehnula 2013. godine kada postaje eurozastupnik.

S dolaskom Tomislava Karamarka HDZ ulazi u novu eru, on i Plenković nikada nisu uspjeli pronaći zajednički jezik, što se u konačnici i potvrdilo onda kada je Karamarko posrnuo, a ovaj preuzeo njegovu fotelju šefa stranke. Nije nepoznanica da je Plenković korektne odnose održavao i s bivšim predsjednikom Ivom Josipovićem koji ga je pozivao da dođe na Pantovčak, no tu ponudu je odbio, ali ga zato vječno prati stigma čovjeka koji je vrlo uspješno surađivao s Vesnom Pusić.



Bilo kako bilo, Plenković je danas predsjednik HDZ-a, a je li se doista nutkao SDP-u, tajna je koju će po svemu sudeći i on, i Milanović ponijeti u grob, jer iz nekog samo njima znanog razloga izgleda da je i jednom i drugom u interesu da ne progovore.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI