Plenković uzvratio Milanoviću: Pregledao sam snimke napada i vidio da se nije dogodio slučajem, minimiziranje i relativiziranje je zabrinjavajuće

Goran Mehkek/Cropix

Andrej Plenković je u Bruxellesu gdje se sastao na dvodnevnom summitu s liderima EU. U izjavi nakon sastanka kazao je kako su razgovarali o trgovinskom sporazumu nakon Brexita, pandemiji koronavirusa i klimatskim promjenama te odnosu prema Africi.

Otkrio je da je danas predstavljao i Bugarsku, kao što je prošli put Hrvatsku zastupala Slovenija, jer je bugarski premijer morao otići ranije.

Odgovarajući na novinarska pitanja, ponovno se osvrnuo na prepucavanja s političkim akterima u Hrvatskoj oko napada ispred Banskih dvora.

“Predsjednik je svjestan što je govorio. Ako bude prigode, možemo nas dvojica o tome razgovarati. Što se tiče teze da se moglo dogoditi bilo gdje, ja sam kao predsjednik Vlade otišao vidjeti snimke napada i vidio da to nije bilo slučajem, nego s predumišljajem. Došao je baš pred zgradu Vladu. To minimiziranje i relativiziranje je zabrinjavajuće. Imate krajnju desnicu koja gotovo da odobrava, s druge strane imate ljevicu koja to minimizira. Moramo biti jasni i reći što se događa. Da je netko iz SDP-a premijer i ovo se dogodilo, ja bih ga podržao i tražio od institucija da se ispitaju motivi i razlozi”, rekao je premijer.

Upitan na koga se on trenutno može osloniti, ako institucije poput predsjednika države ne detektiraju ovo kao problem, rekao je da se oslanja na činjenice i istinu.



“Otkad se dogodio napad u ponedjeljak uslijedio je niz napada koji su vrlo eksplicitni. Nije me strah, naprotiv. Što vam želim reći, ovakvi događaji i neki istupi u medijima inspiriraju druge”, zaključio je Plenković, prenosi Večernji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI