PLENKOVIĆ OŠTRO: Laž je da HDZ dovodi Filipovićevu kandidaturu u pitanje, on nekome jako smeta

Foto: pixsell

U knjigu žalosti za preminulog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića upisao se i premijer Andrej Plenković.

Kako je rekao, Bandić je na dužnosti bio dva desetljeća i u tom razdoblju je doprinosio razvoju grada, realizaciji brojnih projekata.

“Imao je veliku životnu energiju, radio je za Zagreb svaki dan, to mu je bilo geslo, njego odlazak je bio nagao želim mu zahvaliti na pozitivnom što je učinio za Zagreb, a nerijetko za druge krajeve Hrvatske”, rekao je uvodno premijer.

Plenković je komentirao i promjene do kojih će neminovno doći u kampanjama za lokalne izbore. Premijer je kategorički odbio navode da HDZ mijenja kandidata.

“Što se tiče spekulacija one su brže od istine, nema ni trunke istine da bi HDZ dovodio u pitanje kandidaturu Davora Filipovića, u samo dva tjedna on je doživio tri indikativna napada, prvi je fabriciranje lažne naslovnice, njegova kandidatura nekome jako smeta, zatim puštanje lažne interne ankete HDZ-a koja bi za njega bila nepovoljna i to znači da njegova kandidatura nekog jako muči i jučer, umjesto da se pokaže suosjećanje prema naglom odlasku gradonačelnika, u eter se pušta lažna spekulacija o promjeni kandidata. Tri pokušaja da ga se diskreditira ukazuje na to da je čovjek koji je doktorirao ekonomiju s 26 godina, i pokazao koliko je kompetentan smeta protukandidatima. Mogu jasno reći da ona ima našu čvrstu potporu, vjerujem da će dobiti povjerenje građana”.



Plenković dodaje, svaka kampanja treba biti konstruktivna i koncentrirati se na budućnost Zagreba i što se može učiniti da građani bolje žive.

Na pitanje hoće li se Bandića pamtiti po pozitivnom ili negativnom Plenković kaže:

“Svatko u politici ima dobre i manje dobre stvari, smatram da razdoblje od 20 godina, u kojem je Zagreb bitno drugačiji, pokazuje koliko je dobra nastojao učiniti, vrijeme će pokazati, vjerujem da se trudio”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI