PLENKOVIĆ OGORČEN RADI CAPAKA! Nije jasno što mu se dogodilo

Foto: Luka Stanzl/POOL/PIXSELL

Što se događa sa Krunoslavom Capakom, pitanje je to koje muči sve veći dio javnosti, a osim toga, tim se pitanjem u posljednje vrijeme sve intenzivnije bave i u njegovom HDZ-u.

Prvi čovjek Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i istaknuti član Stožera malo se pogubio u komunikaciji, a to njegovo gubljenje sve teže podnose kako u vladajućoj stranci, tako i u vladi premijera Plenkovića. Premda je premijer i ovih dana komplimentirao djelovanje Stožera, navodno daleko od očiju javnosti sa Capakovim istupima nije previše zadovoljan.

”On je na početku borbe s pandemijom koronavirusa bio najstabilniji član Stožera, kod javnosti je ulijevao veliko povjerenje, smirivao je situaciju i doista bio jedna vrsta stabilizatora, a onda se očito u tom procesu pogubio. Iz njegovih nastupa vidljivo je da nema iskustva u komunikaciji s medijima, on je znanstvenik i očito je to ono što zna najbolje raditi”, komentiraju naši sugovornici bliski premijeru te napominju kako je Plenković od kolege Capaka očekivao puno više.

”Mi u HDZ-u bili smo ozbiljno zagriženi za to da se Capak nađe na našim listama za parlament, spominjali smo ga i kao mogućeg kandidata za zagrebačkog gradonačelnika, no to definitivno ne bi imalo smisla niti bi se on s takvim ponajprije političkim pozicijama znao i mogao nositi. Nije nam jasno što mu se dogodilo, ali izgleda da bi doista trebao stati na loptu sa svojim prognozama i najavama, te voditi računa o izjavama koje daje, on za to ne mari dovoljno, a njegovi istupi srozali su utjecaj Stožera kod građana te se reflektiraju i na položaj kako Plenkovića, tako i HDZ-a. Sada bi bilo nezahvalno razmišljati o njegovoj smjeni, ili odlasku to bi bio dodatni i novi problem, no situacija u najmanju ruku nije zadovoljavajuća. To uviđa i Plenković koji se nalazi u bezizlaznoj situaciji”, poručuju naši sugovornici.

A da se Capak doista sve teže nosi sa okolnostima koje su ga zadesile može se iščitati i iz gomile njegovih oprečnih izjava. ”Razgovarali smo o tome”, izjavio je nedavno govoreći o promjenama u kriterijima kod određivanja samoizolacije, no svega par dana kasnije Capak je sam sebe demantirao.“Nema nikakvih novih kriterija. Mi smo 21. kolovoza objavili kriterije za testiranje, tamo je objavljeno tko će se testirati i tko će se samoizolirati”, kazao je Capak sa čijim izjavama i Stožer gubi legitimitet i ugled kod javnosti. Dakako bilo je tu i pogrešnih prognoza, objašnjenja o tome zašto Plenković koji je kontaktirao sa zaraženim Đokovićem ne mora u samoizlaciju, a dignitet je u potpunosti izgubio na slučaju Hrebak, kada je saborskog zastupnika HSLS-a i člana Plenkovićeve saborske većine pustio iz samoizolacije gazeći pritom po preporukama svoje bjelovarske kolegice i ondašnje epidemiologinje koja je zastupniku odredila samoizolaciju. Hrebak se u Saboru pojavio kako bi glasao za Plenkovićevu vladu koja ima tijesnu većinu od 76 ruku pa joj je važan svaki pojedinac za normalno djelovanje.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI