PLENKOVIĆ NE MOŽE PREĆI PREKO ‘TRI MAJMUNA’: Bilo bi bolje da je Grbin osudio izjavu tog čovjeka, njegova izjava je jadna, kriva i patetična!

Foto: Pixsell

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravi u Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji.

U Šibeniku svečano otvara Adriatic Business centar te posjećuje tvrtku Tvrtku Impol-TLM d.o.o. gdje će se sastati s predstavnicima Uprave.

U četvrtak će biti imenovanje čelnog čovjeka Fonda za obnovu, danas je Upravno vijeće, rekao je.


“Cijela poanta izmjene zakona o sudovima je da se uključi Državno sudbeno vijeće, ne vidim da netko ne podnese kandidaturu za predsjednika Vrhovnog suda”, rekao je Plenković.

Je li samo moralna odgovornost za cijepljenje preko reda ili ima elemenata korupcije?“Govorio sam Stožeru, ministru Berošu, da je važno da cijela piramida kada cjepivo dođe i odlazi prema bolnicama, bude dobro organizirana i sukladno Nacionalnom planu cijepljenja da bismo mogli pratiti najugroženije, došlo je očito do nekih devijacija, sada je dobro što možemo očekivati veće doze, na dobrom smo putu”.

Dodaje, kao turistička zemlja želimo učiniti sve da procijepimo najviše ljudi do ljeta.

Plenković se dotaknuo i slučaja kafića Three Monkeys iz Rijeke, čiji vlasnik je rekao da u njegovom objektu nisu poželjni HDZ-ovci. Konkretno, komentirao je izjavu predsjednika SDP-a Peđe Grbina.

“Bilo bi bolje da osudio izjavu tog čovjeka, uključuje se kasno i krivo, ako netko kaže da nisu dobrodošli članovi HDZ-A to je diskriminacija, Obersnel je rekao da treba smiriti strasti, da je vlasnik kafića rekao da neće primiti SDP-ovce, Srbe, Židove, Rome, srbe, Židove, Rome, što bi se tada dogodilo. Ja sam pratio i vidio sam mlake reakcije javnosti koja kada se radi o drugima skaču do neba. Ako vam netko tko u biti ne zna, za današnji HDZ napiše da svakog tko misli drugačije mi ‘proglašavamo srbo- etnikom’… Nakon što smo učinili enormne napore protiv aktera u saboru koji bi eliminirali manjine iz predstavničkog tijela, ja moram ustati i reći ne, radi europskih i hrvatskih vrijednosti. Izjava Grbina je jadna, kriva i patetična”, rekao je Plenković i dodao da još nije u kampanji

Facebook Comments

Loading...
DIJELI