PLENKOVIĆ: Ministar Ćorić je dobar čovjek, vaši argumenti za Janaf su smiješni

Marko Lukunic/PIXSELL

Andrej Plenković nazvao je “vapajem” inicijativu koalicije koja nastoji izglasati nepovjerenje Tomislavu Ćoriću.

“Imate samo jedan cilj, da birači zaborave rezultate izbora, na kojima ste vi izborili nekoliko glasova…Sada bi mi trebali zaboraviti da sada vi naučene lekcije ponavljate istim putem. To je sjajan put da ostanete 12 godina u opoziciji. Mi ćemo otkloniti čak dvije stranice vašeg prijedloga i ovih nekoliko točkica”, govori premijer.

Pitao je opet što je napravio Ćorićev prethodnik pa dodao kako ministar ima puno povjerenje njega i Vlade, a prozvao je opoziciju i da je krivo napisala ime Janaf.

Potom je na poziciju stao i ministar Ćorić.

Nakon izglasavanja proračuna, u Hrvatskom saboru počela je rasprava o oporbenoj inicijativi za opoziv ministra gospodarstva Tomislava Ćorića.



“Kao ministar jasno je pokazao da mu javni interes, na uštrb partikularnih interesa, nije bitan. Ćorić je još jednom pokazao pravo lice HDZ-a , a to je poptpuna nebriga za javno s fokusom na privatno. Ćorić je pokazao da je HDZ, koliko se god Plenković trudio pokazati suprotno, isti, bio na čelu Sanader, Karamarko ili Plenković.

U zadnje vrijeme tome svjedoče medijski napisi i sudske presude. Tražimo opoziv, i dalje ćemo upućivati interpelacije za one koje je jasno da krše zakon, zanemaruju javno da bi podebljali privatno, samo iznošenjem onog što je loše možeš spriječiti da se takve stvari ne ponavljaju. Što je njegov krimen? Njegova uloga u aferi Vjetroelektrane, gdje je pogodovao privatnom investitoru koji je zbog toga zaradio milijarde, protuzakonita zapošljavanja, od NP Krka, do Kovačević”, rekao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

Nakon Grbina, za govornicu je stala saborska zastupnica SDP-a Mirela Ahmetović.

“Ne postoji ništa jadnije nego kada moramo gledati upropaštavanje javnog interesa u korist bezdušnog rođačkog kapitalizma, pod vladavinom uvijek iste stranke i njezinih komesara. Upravo zbog rođačkog i nepotističkog upravljanja Hrvatskom smo danas ovdje”.

Oporba je pokrenula inicijativu zbog tri razloga – odluke vezane uz projekt izgradnje vjetroelektrane Krš-Pađene, imenovanje Nelle Slavice za ravnateljicu Nacionalnog paka Krka te moguću povredu načela nepristranosti prilikom sudjelovanja u reizboru Dragana Kovačevića na čelo Janafa.

Vlada je inicijativu za opoziv Ćorića odbila po sve tri osnove.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI